3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Scopul scuza mijloacele

Astazi vreau sa supun analizei publicului un aspect „comunitar” care ne cam doare pe toti, dar pe care nu il prea urmarim in profunzimea lui. Ne pierdem in detaliile mediatice care dau bine in pozele din ziare si-n imaginile TV, dar care ascund un adevar conspirativ. Ah, da…exact! Este vorba despre o teorie a conspiratiei 😉

Citeam acum vreo 5 minute pe site-ul unuia dintre posturile de televiziune ale prietenului meu de ghidusii, Felix Motanul, un articol. Acolo, un preastimat redactor se rezuma la a ne spune cum, din cauza cazului Mailat episodul 2, guvernul italian, in frunte cu al lor premier proaspat scos de sub bisturiul esteticianului, care i-a mai indreptat vreo 3 riduri si i-a mai plantat vreo 5 fire de par ca altfel nu dadea bine la (prostituatele) romance, se gandeste sa reintroduca vizele pentru romani. Pana aici, insa, probabil nimic interesant. Mergem mai departe si aflam ca Italia ar dori sa si puna in discutie in fata comitetului sugubat si pus pe directive de la Bruxelles libera circulatie a persoanelor in Uniunea Europeana.

Ooops…problema aici! Pai Uniunea Europeana tocmai asta inseamna: libera circulatie a bunurilor, serviciilor, capitalurilor si (sic!) persoanelor. Si tocmai asta mie mi-a cam aprins un beculet, pe care il cam lasasem insurubat, ce-i drept. Asa mi-am adus eu aminte de cuvintele „marete” ale unui preasimpatic profesor pe care l-am avut in Anglia si care ne-a spus la un moment dat la un seminar, discutand efectele, avantajele si dezavantajele de a avea euro, ca nu crede in viabilitatea acestui sistem. Buuun, p-asta parca am mai auzit-o la unii si altii si oricum, sa spunem ca era omul cam „biased” fiind britanic (dupa cum stim, UK nu e in Zona Euro 😉 ). Dar nu asta e important, ci ceea ce ne-a insirat mai departe. Astfel, acelasi profesor ne-a declarat ferm convins ca Zona Euro se va „rupe”, iar totul va incepe…ghici cu cine? Mda…chiar minunata noastra Italie. Evident, ne-a aratat cum ca Germania se clatina si ea, dar orgoliul ii e mult prea mare, iar Italia e prima care va spune adio perspectivei de Europa Unita.

Acum, insa, care e legatura? Sau cum se inlantuie argumentele? Pai sa urmarim firul rosu si sa vedem unde ne duce situatia de fata. Caz Mailat + Caz Mailat 2, rezulta Italia in pericol datorita imigrantilor. Pericol in Italia datorita imigrantilor, rezulta intrarea strainilor in Italia trebuie restrictionata. Numai ca, pentru a-si infaptui acest maret obiectiv, pasticierii nostri (adica ai lor 😀 ) trebuie sa treaca peste cuvantul dat (si semnat la Maastricht 😉 ) si sa ne scoata cu forta din tara lor, desi noi avem drept de circulatie acordat de catre mai-marele for comunitar.

Pai, bun, deci vor fi sanctionati (probabil 😉 ). Ei ne vor arata degetul mijlociu atunci si se vor rasti la toti ceilalti comunitari cum ca ei nu mai vor libera circulatie. Problema este ca ei stiu foarte bine ca nu-si vor vedea nicicand visul implinit, fiindca, pentru a lua o decizie la nivel european care afecteaza una dintre libertatile de circulatie, Consiliul Uniunii Europene trebuie sa voteze in unanimitate decizia. Dar, dupa cum sta treaba, si noi suntem reprezentati in acest Consiliu, ceea ce automat inseamna veto, de unde clar ca nu vor avea castig de cauza prea iubitii nostri urmasi ai lui Traian.

Pai, o sa intrebati: daca tot stiu ca n-au nici o sansa, atunci de ce se mai chinuie ei atat? Raspunsul este simplu: vor afara!!! Da, exact. In situatia expusa in paragraful anterior nu le mai ramane decat o solutie: sa iasa din Uniune, ceea ce le va rezolva (sau poate ca nu…) problemele economice cu care se confrunta de ceva timp, cele sociale si poate chiar politice (mai ales imaginea lu’ tovaras Berlusconi, care a cam avut de suferit de cand si-a facut ultimul lifting facial).

Prin urmare, asistam la un tam-tam cu surle si trambite care un scop cam radical si pe care trebuie sa se calce pe cadavre. De romani, evident… Ca si noi avem leprele noastre, asta e foarte adevarat, dar sa nu uitam totusi unde traiesc cei mai mari mafioti ai acestei planete. Ca atare, la faptul ca ridica problema securitatii la nivel de alerta importiva romanilor, le-as raspunde cu draga inima: „Ma lesi?” Cat despre mijloacele jignitoare (fata de mine cel putin, ca persoana, intamplator nascuta in Romania, caci eu chiar sunt o corcitura 😀 ) si lipsite de consideratie, nu pot decat sa ma declar dezgustata. Trebuie, totusi, sa apreciez ingeniozitatea lor de a utiliza orice scorbura pe post de usita, numai ca le doresc sa nu fie aia din dos. Si, poate ar fi frumos din partea ilustrelor personalitati care chiar conduc Italia ca pe o cizma, sa nu-i mai implice si pe proprii lor cetateni in afacerile necurate de la nivel inalt si in mocirla in care si-au aruncat ei neamul. Eu una ma indoiesc de veridicitatea declaratiilor cetatenilor de rand, care „cica” ne urasc. Instigarea la fapte necurate se pedepseste si aia 😉

Asadar, scopul scuza mijloacele, dar si noi suntem chiori si prosti ca nu invatam din istorie. Va aduceti aminte cum a fost cu Primul Razboi Mondial? Eu parca am un deja vu

One comment

  • Am asistat la un mic discurs geopolitic foarte interesant 🙂 Good job!

    Chiar daca nu ne urasc italienii chiar atat cat ni se spune noua, cel mai probabil este ca vor ajunge sa ne urasca daca pleaca urechea la ce circula prin presa.

    Cat despre repetarea greselilor istoriei, sa speram ca nu se va ajunge la WW3 in timpul vietii noastre 😀 (slabe sanse sa nu fie asa though)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.