3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Pentru ca merit …

…ma astept sa traiesc intr-o tara in care sa ma simt bine. Ma astept sa nu spun cu rusine faptul ca sunt romanca, sau sa afirm credinta in Dumnezeu. Ma astept sa nu fiu judecata pentru varsta mea sau pentru faptul ca sunt din provincie, sa am sansa de a ocupa orice fel de post, fara sa fiu recomandata de cineva in prealabil.

Ma astept ca salariile angajatilor din companiile private sa devina mai mari decat cele din institutiile guvernamentale -platite din bani publici. Ma astept ca legile sa fie drepte si clare dar mai ales sa se aplice. Ma astept ca justitia sa nu fie atat de oarba incat sa nu-i vada pe hotii cei mari in schimb sa-i napastuiasca pe oamenii marunti.

Ma astept ca, atunci cand ies seara pe strazi, sa fiu in siguranta. Ma astept sa mi se raspunda de prima data competent si cu amabilitate la fiecare ghiseu fara sa trebuiasca sa caut ceva prin buzunar. Ma astept ca la eventuala internare in spital, sanatatea mea sa fie ingrijita fara sa “umilesc” personalul medial cu “spaga mica” sau “spaga mare”. Ma astept sa fiu tratata cu respect in orice situatie pentru ca sunt o fiinta umana si nu am lucruri pe care sa mi le reprosez.  Si pentru ca merit acest lucru.

Ma astept ca parintii si bunicii nostri ai tuturor sa fie tratati cu respect de autoritati si de cetateni. Ma astept ca atunci cand voi avea copii, ei sa aiba un viitor in tara asta. Ma astept sa am parte de aer curat, flori, plante care sa-mi infrumuseteze viata si sa-mi aduca multumire in suflet.

Ma astept sa mananc hrana sanatoasa. Ma astept ca florile sa aiba miros, pasarile sa cante, legumele sa aiba gustul specific fiecareia asa cum au fost lasate. Ma astept ca cei pe care ii aleg sa fie intr-adevar niste ALESI si sa-si aminteasca faptul ca eu exist si in intervalul dintre doua alegeri.

Sunt o persoana obisnuita si imi doresc lucruri obisnuite, aproape banale. Nu in ultimul rand, ma astept sa fiu fericita la varsta mea, in pielea mea si in tara mea. E chiar atat de mult de cerut?

9 comments

 • PS: Daca apreciati in vreun fel articolul de mai sus, puteti vota:

  http://scaunuldelamasaregelui.euro26.ro/papers.php?id=12

 • eu zic ca ceri cam mult. mai ales de la un sistem si de la niste oameni de conceptie veche. Ce-ti dorecti tu acum, poate vor avea copii tai. Daca facem bine cativa tineri isteti sa ramanem in tara si sa incercam sa schimbam ceva! Numai bine, Zee!

 • imi place ce vrei.nu e prea mult pentru o fiinta umana dintr-o tara ce se vrea auropeana.da,sunt de acord.Bravo!

 • vom astepta muult si bine! bine scris> in tara n-as ramana pentru moment doar pt ca merit..sa-mi petrec altfel viata.:)

  si..mergem inainte

 • Bravo! O gandire curata, cu asteptari care trebuie sa devina normale si in tara aceasta.
  E nevoie
  – sa aspiri la mai mult daca vrei o viata mai buna
  – sa te comporti tu insuti in concordanta cu preceptele morale si asteptarile tale de la ceilalti
  – sa ai curajul de a spune si de a face
  – sa mai ramana cineva in tara asta pentru efortul de a schimba mentalitatile, nu sa priveasca de afara si sa arunce cu noroi si scepticism. Mai ales tinerii ar fi bine sa se implice

 • @ Mosky- Stii ca eu eram ceam mai pornita sa plec din tara dupa facultate…. dar merita macar sa iei in considerare varianta de a ramane in tara 😉 PS:Ai poposit in sfarsit dupa ce te-am batut la cap atata timp ;)) Apreciez 😉

  @ Anonim: Multumesc 🙂 Cat despre comportamentul in concordanta cu perceptele si asteptarile de la ceilalti, noi (romanii) avem mari lacune in acest domeniu…

 • bunea georgeta

  votez cu 5 puncte pt. “pentru ca merit” .parca mi-ar fi citit gandurile.

 • Multumesc 🙂

 • Si eu astept aceleasi lucruri, dar le astept activ!

  Am inteles ca nimeni nu se naste avand in “fisa postului” obligatia de a construi tot ce ai spus tu acolo pentru ceilalti.

  Nimeni, in mod specal, pentru ca fiecare, in dreptul nostru trebuie sa construim aceasta normalitate. Sa avem grija cu viata noastra si cu cea a celor din jurul nostru.

  Si nadejde multa la Dumnezeu! Nimeni nu te impiedica sa iti faci cruce cand nu stii incotro sa o apuci!

  Mugurel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.