3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Pasiuni de Presedinte

Ocupant al onorabilei functii de presedinte si mandru posesor al unei neveste cu voce de privighetoare si corp de manechin, Nicolas Sarkozy se dovedeste a fi un veritabil colectionar de…stilouri. Instrumentele de scris au inceput sa-i trezeasca o patima fulgeratoare odata cu vizita sa in Romania si semnarea unui parteneriat cu omologul sau roman pe data de 5 februarie 2008. Pe atunci, presa straina, indeosebi cea franceza, a remarcat cum Sarkozy, indragostit la prima vedere de stiloul oferit de catre oficialii romani pentru semnarea documentelor, nu s-a putut intoarce in Franta fara obiectul pasiunii sale.

Iata episodul cu pricina, relatat de catre jurnalistii francezi:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PfuNaurDaGc&hl=en]

Dar povestea lui Sarkozy cu instrumentele de scris nu se termina aici. Probabil informata din timp asupra „naravului” conducatorului de trib din hexagonul etatist, Angela Merkel si-a luat ceva masuri de precautie si i-a daruit ea insasi o piesa pentru colectia acestuia. Astfel, vestea dragostei vibrante dintre Sarkozy si stilouri s-a raspandit in lumea intrega, iar acum presa sta cu blitz-urile pe semnaturi pentru a remarca orice act de insusire a instrumentelor cu cerneala destinate incheierii de tratate. Asa au observat si ultima piesa de acest fel din colectia presedintelui francez, dobandita in Israel, de data aceasta si cu aportul consoartei.

Uitandu-ne, insa, pe meleaguri carpato-danubiano-pontice nu putem sa trecem cu vederea pasiunea extraordinara a tovarasului Traian, zis si „Marinarul”, pentru…telefoane mobile. Aceasta pasiune face parte dintr-o serie mai ampla de manifestari de dragoste expuse de catre falnicul prim-marinar al tarii fata de reprezentatii tribului jurnalistic. Este, probabil, deja celebru momentul in care presedintele si-a insusit mobilul unei jurnaliste, careia i-a si adresat cateva apelative de „multumire” pentru serviciul facut.

Dar sunt si altii care au patimi ceva mai… feminine. La aceasta categorie il declaram campion pe fostul presedinte al SUA, Mr Bill Clinton, care colectioneaza rochite albastre mulate pe trupuri de secretare. In cazul lui, colectiile lui se gasesc expuse in Biroul Oval, aflat in incinta White House, Washington DC, US. Pentru a vizita colectia sunt necesare: candidatura, partid din care sa faci parte (alegerea nu-i foarte grea, pentru ca, in principal, sunt cam doua importante 😀 ), campanie electorala, echipa de campanie, voturi (50% + 1), nevasta intelegatoare (preferabil membra sau viitoare membra in Congresul american) si… iertare din partea Congresului pentru comiterea infractiunii de sperjur 😉

Tot la capitolul pasiuni feminine se cade sa-l includem si pe J.F.Kennedy, a carui relatie cu muza blonda a cinematografiei americane depaseste cu mult gradul de adrenalina pe care-l poate oferi orice film cu James Bond. No offence 007, but there’s always a 001 😉

De asemenea, sa nu-l uitam pe Boris Eltin, a carui dragoste nemarginita pentru reactiile chimice din organism ce au loc pe fondul unei infuzii serioase de alcool etilic, pompos si metaforic numit “vodca”, i-a usurat deplasarea pe directia 2 m sub pamant.

Iata, asadar, cateva din pasiunile unor fosti sau actuali presedinti de state, unele cu pretentii altele mai fara. Cine spunea ca ei nu sunt oameni? 😀

P.S.: Daca mai cunoasteti si alte exemple similare de sefi de stat sau de guvern, va invit sa le expuneti mai jos intr-un comment (sau mai multe, dupa cum aveti inspiratie 😉 ).

Sursa video: Youtube

Sursa foto: http://pub.tv2.no/multimedia/TV2/archive/00091/lewinsky_91963a.jpg

One comment

  • Pai ca exemple ar fi presedinti de stat care colectionau dintii studentilor sau prim-ministri care adunau ce ramanea prin pahare dupa terminarea petrecerii. Pe de alta parte, tin sa precizez ca minunata colectie a lui omBillica, care cuprinde si rochia donata de Monica Oralica, nu se mai afla de mult in Biroul Oval, ci in custodia Muzeului de Istorie din Washington DC la sectiunea “The Unborn Children of America”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.