3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

NATO dejoaca Operatiunea “Bordura”

Acum mai bine de un an autoritatile locale si judetene din spatiul carpato-danubiano-pontic au inceput o ampla operatiune de cosmetizare a patriei, in speranta ca implanturile de dinti, silicoane si alte d-astea executate cu maiestrie de catre chirurgii cu diploma din firmele de constructii vor ascunde macar o parte din ridurile si deformarile de imagine pe care Romania si le-a creat datorita neglijentei managerilor sai. Realizat la comanda tovarasului Adriean, primar care inca este al Capitalei preamarite, studiul de necesitate condus de catre Jupan Vulpoi Voios, bordure-stylist (se citeste b-o-r-d-i-u-r-s-t-a-i-l-i-s-t) la curtea imparatului Traian, a relevat faptul ca Bucurestiul, pentru a se numi cu adevarat capitala europeana, are nevoie urgenta de lucrari de bordureala, stiintific numite „implanturi de borduri”.

Complexul studiu a durat 7 semnaturi incheiate si a vizat, in principal, finisajul (mult prea putin artistic, dupa cum au fost concluziile d-lui Vulpoi) asfaltarilor fara numar initiate de catre Asociatia National-Profitabila a Firmelor de Asfaltare Aflate Sub Comanda Primarului pe strazile ce leaga Palatul Cotroceni de birtul prezidential Golden Spritz. Concluziile a fost de-a dreptul ingrijoratoare.

In urma tratamentelor antirid cu Botox-ul si colagenul de fabricatie autohtona (produs in laboratoarele ultramoderne ale marilor centre de infrumusetare marca Holcim, Lafarge si CarpatCement), strazile cu pricina au suferit eruptii cutanate severe insotite de inflamatii puternice la nivelul asfaltului. Astfel, trasaturile naturale ale fetelor acestora au fost estompate, ceea ce a provocat un adevarat haos in traficul bucurestean. Datorita imposibilitatii de a distinge intre trotuar si spatiul de circulatie destinat exclusiv vehiculelor cu mai mult de 3 roti si tractiuni de orice alt fel decat uman, s-a produs o inversiune in sistemul de circulatie bucurestean. Prin urmare, carosabilul a devenit trotuar, iar trotuarul carosabil. Ca atare, postul de televiziune britanic BBC a si dedicat unul dintre cunoscutele sale documentare acestui fenomen, pe care l-au numit „prostbucurororca” (trimitere directa la pororoca, fenomenul inregistrat pe Amazon, cand, din cauza fluxurilor puternice din Atlantic, fluviul pare sa curga spre izvor).

Pentru a remedia aceasta problema a Capitalei, primaria a pus la punct o vasta operatiune, impreuna cu un numar mare de chirurgi plasticieni afiliati la Asociatia sus-mentionata si cu o serie de importatori de bordursilicoane Made in China. Operatiunea, intitulata sugestiv „Bordura”, a pornit din inima Bucurestiului, de pe culoarul unic Cotroceni-Ghencea-Golden Spritz, si s-a extins treptat si catre celelalte orase din tara.

Problema majora o constituie, insa, opozitia fortelor NATO, care vad in aceasta cosmetizare durabila si profunda a Capitalei o posibilitate de eschivare in fata justitiei a rechinilor albi si rechinilor-tigru, salvati de la disparitie prin legea imunitatii parlamentare si inmultiti peste capacitatea de rezistenta a unui lant trofic perfect legal. In consecinta, statele membre ale aliantei nord-atlantice au pus la cale Operatiunea „Summit-ul” pentru a starpi neamul acestor pesti gigantici si hrapareti, taindu-le alocatia anuala rezultata din chirurgia plastica si reparatorie (deci inclusiv din Operatiunea „Bordura”). Se crede ca, fara aceasta alocatie anuala, rechinii nu isi vor mai putea pastra tabieturile, de altfel perfect normale la gabaritul lor de posesori de vila in Pipera si de 2 limuzine Mercedes la scara. De asemenea, homarii si calamarii din ospatul dumnealor vor trebui sa fie inlocuiti cu mancaruri mult mai accesibile noilor venituri, adica terci cu ovaz, mamaliga cu paine (asta daca nu se scumpeste iar graul!) si apa cu sare (iodata, ca alta nu se mai gaseste).

Operatiunea „Summit-ul” a inceput in urma cu aproximativ 2 saptamani si a avut drept rezultat o noua imagine, idilica, a Bucurestiului. Arbustii au fost inlocuiti cu arbori (adevarati, dom’le!), pamantul a inceput sa cunoasca binecuvantarea gazonului, cersetorii si prostituatele au fost poftiti sa se alature cainilor vagabonzi in padurile din jurul Bucurestiului, amintindu-li-se totodata ca Nottingham este dincolo de Canalul Manecii si, deci, Robin Hood nu este prin jur (asa ca, ei de ce s-ar constitui in satre?), iar lucrarile de asfaltare si bordureala au fost finalizate. Evident, rezultatul nu poate fi decat spre deliciul „traficantilor” pe 4 roti de pe arterele prafuite si pline de gropi ale Capitalei, care pana acum obisnuiau sa binecuvanteze zilnic primaria, prefectura, consilierii locali, presedintia, guvernul si parlamentul in termeni zoologici, anatomici si fiziologici.

Dar, problema rechinilor asfaltisti este una extrem de complexa, iar NATO nu a luat in calcul urmatorul amanunt: daca Operatiunea „Bordura” a fost intr-un final dejucata de catre fortele nord-atlantice si habitatul rechinilor a fost in sfarsit alterat pentru a le reduce considerabil numarul, ce ne facem cu organizatiile pentru protectia animalelor? Aceste organizatii, care, dupa cum stim, militeaza pentru drepturile si bunastarea tuturor animalelor planetei, vor dori sa-si faca auzit glasul si ne vor acuza de rele tratamente aplicate unor fiinte fara aparare. Prin urmare, imaginea Romaniei peste hotare ar putea avea de suferit datorita unor asemenea incidente, noi sfarsind astfel acuzati de comportament inchizitoriu si cruzime. Ar fi, insa, o scapare… Din fondurile puse la dispozitia noastra de catre aceste organizatii, putem sa construim niste adaposturi (locuri sunt suficiente in zonele Rahova si Jilava) unde sa le asiguram subzistenta rechinilor asfaltisti, unde sa-i dresam si sa le aratam ca pestele cu giumbuslucuri se castiga, in acest mod avand si siguranta ca nu afectam drepturile vreunui rechin asfaltist (din oricare subspecie ar face ei parte: boi, magari sau porci), lucru care ar putea sa ne puna in cap ONG-uri felurite. Asadar, asteptam cu interes decizia imperiala…

5 comments

  • Susirirpngly well-written and informative for a free online article.

  • Thank you for writing this and being so honest Thandeka. Indeed, when you’re on the ‘outside’ looking in, it is always easy to judge, without examining one’s own prejudices. I’m glad you were self reflective enough to confront your OWN bias and prejudice, I think that’s a step in the right direction. Goodluck with your postgrad life and working adventures in the next year(s) – continue confronting the self as you aim to be the best person you can possibly be.

  • I found you’re blog via Yahoo and I have to say. A Huge Thank you very much, I thought that the article was extremely enlightening I’ll revisit to see what extra great information I can recieve here.

  • That was a funny thing to put on the entrance of aDEATH CAMP, through which apparently millions survived…hmmWORK LIBERATES. Maybe somebody figured out that JEWS NEVER WORK.Jesus Christ recognized this trait. In fact, He stated it clearly.ENOUGH of the Jews already, and their PHONY LAWS, which they made unto themselves, and are all LIES. You might expect to see prevaricators of “LAW” in the highest positions of the land, because that’s where they reside.Just ask Benjamin Disraeli.Marsh

  • Fraca média da TVI, que com jogo da selecção se ficou pelos 31,3%, provavel­mente dev­ido ao fraco resul­tado da ante­visão do jogo.Na SIC, Não Há Crise até que se safou (com­para­ndo com a RTP1), filme das 18h a ben­e­fi­ciar da fraca audiên­cia do Todos com Por­tu­gal e Seg­re­dos da Magia com um valor fraco, prej­u­di­cado pela final do Jogo Duplo.Na RTP2, a estreia de The Class com fra­cos resul­ta­dos, Desafio Verde abaixo do habit­ual e o filme Tiro de Escape nos 9%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.