3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

fear.com

Acum cateva sute de ani, Benjamin Franklin a dezvaluit lumii secretul succesului sau.Nicioadata nu lasa pe maine ce poti face astazi, a spus el.

Acesta este omul care a descoperit electricitatea. Ai crede ca lumea este interesata de ceea ce are de zis…Nu stiu de ce mereu amanam lucrurile, dar daca ar fi sa ghicesc, as spune ca are mult de a face cu frica. Frica de esec, frica de respingere, uneori chiar frica de a lua o decizie…pentru ca daca te inseli? Daca faci o greseala pe care nu o mai poti repara? Cine ezita macar cateva secunde este pierdut..Unii se vor regasi in aceasta situatie.

Si totusi…Nu putem pretinde ca nu am fost preveniti. Cu totii am auzit proverbele, am ascultat filosofii si pe bunicii nostrii prevenindu-ne despre timpul pierdut si pe amaratii aia de poeti implorandu-ne sa traim clipa. Si totusi…Uneori trebuie sa vedem noi cu ochii nostrii. Trebuie sa facem propriile greseli. Trebuie sa invatam propriile lectii. Trebuie sa maturam posibilatea zilei de azi sub covorul zilei de maine pana nu mai putem. Pana cand, intr-un final, intelegem noi insine ceea ce a vrut sa spuna Benjamin Franklin. Si anume ca stiind este mai bine dacat intrebandu-ne, ca mergand este mai bine decat dormind dar mai ales ca si cel mai mare esec, cel mai rau esec posibil, intrece de departe sentimentul de a nu fi incercat macar.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.