3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

D'ale sesiunii

Cei care au norocul de a fi studenti ai Academiei de Studii Economice traiesc zilele astea vremuri grele…. mult ne-asteptata sesiune loveste din plin.Si totusi, monstrul cu 4 capete, ucigasul timpului liber este pe jumatate infrant.. mai avem de indurat doar o saptamana 🙂 .

Se ingroasa gluma in sesiune.. nu mai ai masa, casa, chef de nimic si in mare parte timpul iti este acaparat de studiu.. asta pentru cei clasici.. pentru neo- modernisti exista variante de promovare a examenelor care de care mai pestrite .. dar sa ramanem la clasici.. nu de alta, dar tehnologia prezenta pe la unii colegi ma depaseste 😛 .

Desi am in spate inca( doar ) o sesiune, cred ca am acumulat ceva experienta .. destula incat sa vad examenele cu alti ochi 😀  . Regula de baza este sa nu-ti pese atat de mult de ele( desi e cam greu.. vedeti voi, in jungla ASE-ista supravietuiesc doar cei puternici 😉 ) dar mai ales sa te ocupi de ele individual. In rest, te deconectezi de la societate o zi-doua inainte de examen ( valabil mai ales pentru materiile unde este nevoie de memorare intensiva a.k.a “toceala”) timp in care citesti cursurile pentru a N-a oara( N luand valori de la 1 la aprox 15)…  pana simti ca nu mai poti, te dor toti muschii- fara nici o legatura cu efortul fizic si capul iti este atat de indesat de cunostinte (relativ) noi, incat camera se invarte cu tine si nu mai esti in stare sa tastezi macar o litera… si cand zici ca ai terminat de invatat , ca nu mai poti, iei o pauza, bei un ceai(½ verde + ½ negru) si incerci sa ignori cainii care latra non-stop sub geamul de la camera ta minuscula de camin( nota autorului: ignorati partea cu cainii daca nu salasluiti intr-un anumit campus studentesc al carui nume semnifica o priveliste aparte 😛 ) si de data asta inveti/studiezi/tocesti efectiv.In final, cand ceasul arata o ora obscen de tarzie, colega de camera doarme dusa (deh.. ea a  scapat azi de examen), pana si cainii au incetat sa mai latre, te intrebi ce-ar fi fost daca citeai din timp… dar nu mai conteaza pentru ca maine e o noua zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.