3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Black Tie. Clasic.

Pantofi eleganți (bine că noi nu suntem nevoiți să purtăm pantofi cu toc, ci suntem doar nevoiți să admirăm picioare încălțate și înălțate de aceștia), pantaloni de culoare închisă, o cămașă albă cu mânecă lungă și manșete pentru butoni, sacou cu batistă la buzunar și papion. Un costum pentru bărbați plus accesoriile care îl completează și fac diferența.

Aceasta este ținuta clasică pe care un bărbat trebuie să o afișeze la un eveniment special (nuntă, cocktail, serată etc).

În ultimul timp am observat că există două tendințe opuse modului în care gândesc eu mai sus ținuta black tie. În primul rând există tendința de a minimiza importanța eleganței. “Ce dacă este nuntă, eu mă îmbrac tot în blugi și tricou. Contează faptul că voi fi prezent acolo, restul sunt detalii.” Departe de mine gândul de a susține ideea de a răspunde întotdeauna cu un “că așa trebuie !” la întrebarea “de ce ?”. Însă evenimentele importante, festive devin așa prin aportul celor prezenți. Unde mai pui că se desfășoară în locații ce exprimă un anumit nivel de eleganță.

În al doilea rând există tendința de a respinge eleganța clasică pe motiv de banalitate și uniformizare. În varianta black tie clasic, bărbații nu au multe opțiuni de culoare și tăietură și material. Acest neajuns se poate evita foarte simplu. Cămașa este mereu albă și cu mânecă lungă ? Perechea potrivită de butoni o scoate din anonimat. Papionul cu un design mai ciudat, cu un imprimeu sau o culoare deosebită schimbă în bine și în unic ținuta. Un ceas elegant și discret la mână completează perfect ansamblul.

Până acum am vorbit de cum trebuie să te îmbraci, în opinia mea, pentru un eveniment black tie. Să vedem și câteva lucruri pe care nu trebuie să le porți, din nou în opinia mea, sub nici o formă. Blugii sunt versatili, îi poți purta astfel încât să ieși casual sau smart casual sau office, poate chiar elegant. Niciodată blugi la un eveniment black tie ! Cămășile cu mânecă scurtă sunt deasemenea excluse. Poate să fie evenimentul în ziua cea mai călduroasă a celei mai călduroase veri din cel mai călduros an din istorie. cămașa cu mânecă scurtă tot nu are ce căuta în peisaj.

Excepțiile se pot face atunci când organizatorii unui eveniment din categoria black tie impun un cod vestimentar diferit, mult mai lejer. Atunci da, dar la nunta mea să nu vă prind în blugi 🙂

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.