3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Abdomenele – inutile în procesul de scădere în greutate

sixpackObserv că tendința actuală este ca abdomenele să ocupe aproximativ o treime din timpul alocat mișcării de o persoană care are drept obiectiv să slăbească. Cel puțin acolo unde merg eu la mișcare. Un lucru rău prin prisma inutilității acestui exercițiu – abdomenele – în procesul de slăbire.

Motivație.

  1. ca generalități. Dieta corectă (să mănânci ce trebuie, cât trebuie și când trebuie) reprezintă 60-70% din slăbit, restul e mișcare. Dacă nu aloci minim trei luni unui program, atunci mai bine stai acasă. Cu explicația banală că nu ai cum da jos în două săptămâni ce ai pus în câteva luni/câțiva ani.
  2. o ședință de abdomene de o oră consumă 350-400 de calorii*. O ședință relativ intensă de cardio consumă 750-800 de calorii*. Ca să slăbești trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Concluzia nu merită scrisă, e clară. (*măsurat cu un Polar M400 pe același subiect, recte moi)
  3. Dacă faci 1000000 de abdomene nu vei scăpa de burtă. În primul rând nu poți ținti zona din care să slăbești. Din experiența mea se slăbește de la gât în jos și de la glezne în sus concomitent și neuniform (depinde de om). Deci burta jos la final. În al doilea rând abdomenele antrenează, în mod surprinzător, mușchii abdominali. Poți avea mușchi beton prin antrenamente repetate și intense. Doar că vor fi acoperiți de fix același strat de grăsime.
  4. Două considerații pe scurt. Scopul slăbitului este intrarea în formă, asta se obține cu un mix de cardio și (eventual) forță. Pentru o persoană cu kilograme în plus și lipsită de experiență abdomenele pot provoca dureri nasoale de spate. Deci făcând abdomene nu intri în formă și te mai și accidentezi.
  5. Văd oameni încântați că pot face zeci, poate sute de repetări dintr-un exercițiu. Dacă poți mai mult de 20 de repetări dintr-un exercițiu pentru abdomen înseamnă că este cazul să a) îl complici sau b) treci la unul mai greu. (referință obscură la utilitatea marginală a feliilor de pâine)
  6. Una de finețe – ideea nu este neapărat să pierzi kilograme, ci să pierzi grăsime (anume să scadă procentul de grăsime din corp).

În concluzie mai ușor cu abdomenele.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.