3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Free speech vs. hate speech [simplu]

Din ce am înțeles eu, pe scurt, fără să am documentare în spate.

Free speech este libera exprimare, să poți spune liber ce gândești și ce crezi.

Hate speech este discursul instigator la ură, bazat pe stereotipuri negative.

Dilema -> în zilele noastre trebuie să te exprimi luând în calcul grupurile vulnerabile care pot fi afectate de ce spui, să folosești termeni corecți din punct de vedere politic, să incluzi pe toată lumea, să faci alte chestii ca să nu cumva să dai în hate speech. Mai putem vorbi de free speech în situația asta ? Merită să ferchezuim free speech-ul atât de mult doar ca să fim gigea cu toată lumea în exprimare ? Nu cumva mai bine taci decât să te agiți atât ? Este hate speech-ul atât de rău încât să justifice cosmetizarea free speech-ului ? Este discriminarea pozitivă … pozitivă ? Care este efectul unui discurs corect din toate punctele de vedere asupra nivelului de hate speech ? Oare hate speech se hrănește din free speech ? Există așa ceva ca derapaje de free speech ?

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

One comment

  • Cam fara raspuns cercul vicios pe care l-ai expus tu. Eu sunt o “hater-itza” a lui politically correct, deci poate nu-s cea mai indicata sa-mi dau cu parerea.
    Insa cred ca tocmai ceea ce nu putem demonstra, anume intentia din spatele discursului, face diferenta intre un discurs sincer care nu e politically corect si unul la fel de sincer dar care e un hate speech inacceptabil. Greu oricum de taiat nodul asta gordian.
    Faine intrebari, oricum !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.