3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Antrenament semimaraton – zilele 6, 7 și 8

Am început târziu să ascult muzică în timp ce alerg. Asta deoarece rezist foarte bine la tehnologie, îmi ia foarte mult timp până să ajung la zi. În cadrul unui program de antrenament pentru semimaraton nu recomand să se asculte muzică în timpul alergării.

Dacă te antrenezi doar ca să termini cursa, să zicem că merge. Dacă vrei un anumit timp, nu ai de ce. Alergările scurte, sub 40-50 de minute, se termină atât de repede încât nu ai nevoie să-ți treacă timpul mai ușor. La alergarea lungă căștile vor transpira și vor începe să iasă din ureche, se mai schimbă ritmul pieselor, poate te irită suportul pentru mp3 de pe braț etc. Cel mai important, nu vei mai putea să îți asculți respirația. Nu vei mai putea să auzi efortul pe care îl depui.

Este foarte important să corelezi aceste sunete cu distanța pe care ai parcurs-o, cu ritmul la care alergi. Astfel vei putea să îți gestionezi corect și eficient cursa. Lucru esențial, pentru că dacă pleci prea repede sau prea încet mai aștepți până la următoarea ca să îți realizezi obiectivul.

Sâmbătă 4.8 kilometri pe stadion în 26:44. Primul km în 6:04, al doilea km în 5:57, al treilea km în 5:37, al patrule km în 5:20 și ultimii 800 de metri în 3:50.

Duminică o alergare relaxantă de 3.25 km în sală, timp 20:44.

Azi câteva abdomene și niscaiva stretching, un pic de pase cu mingea de volei.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.