3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Antrenament semimaraton – ziua 5

În timpul unui plan de antrenament întins pe 12 săptămâni apar factori externi … nașpa. Vreme rea, lucru peste program, oboseală. Vremea rea (frig, ploaie, ninsoare) mă dădea peste cap inițial. În sensul în care stăteam frumos în vârful patului în loc să-mi fac alergarea.

Acum sunt însă un neoaproape10%profesionist. Ideea de plan impune efectuarea tuturor alergărilor. Apoi am descoperit soluții pentru orice tip de vreme rea. Dacă plouă ușor îmi iau fâșul de ploaie pe mine. Mă simt ca un câine plouat în timpul alergării și când ajung acasă spăl din greu la adidași. Dacă plouă un pic mai tare sau dacă ninge sau dacă dă grindină sau dacă e prea întuneric afară nu mai pot alerga pe stadion. Prin urmare mă duc frumos în sală.

Cel mai ușor m-am obișnuit cu alergarea pe frig. Recordul este alergare la -1 grade Celsius. Se impun câteva observații. Îmbrăcămintea trebuie să fie în straturi, nu ceva gros și gata. Bluză de piele cu mânecă lungă (maletă cum au fotbaliștii iarna pe sub tricou), un tricou cu mânecă lungă și o foiță de vânt. Așa mă îmbrac când e frig afară. Pare subțire, dar trebuie ținut cont că în timpul efortului temperatura resimțită va crește cu peste 10 grade Celsius.

Azi am stat degeaba. Odihnă din greu, mâine este prima alergare lungă.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.