3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Antrenament semimaraton – ziua 3

O problemă foarte des întâlnită, dar foarte rar analizată, este legată (o să vă prindeți) de tensiunea ce trebuie aplicată șireturilor. (legată, get it ?)

La alergarea de ieri mi s-a desfăcut șiretul drept de două ori. Nu se poate alerga cu șiretul desfăcut. Pe de o parte îți iese adidasul din picior, pe de altă parte calci pe șiret și cazi. Personal nu am pățit a doua situație, consider că este doar un mit urban. Nu am reușit să cad în acest mod nici când am încercat mitul. Te oprești ca să legi șiretul – pierzi timp, dar mai grav pierzi ritmul !

Există patru tensiuni ale șiretului. Dacă este legat prea lejer, iese adidasul din picior. La fiecare aterizare pe piciorul respectiv îți dai seama că nu mai ai control, că se duce piciorul unde vrea și cum vrea (despre alergarea desculț cu altă ocazie). Dacă este legat prea tare îți amorțește piciorul. La alergarea de distanță (>3 km) piciorul se umflă pe măsură ce alergi. Din acest motiv se recomandă ca pantofii de alergare să fie cu jumătate de număr mai mari față de cei de stradă.Unele site-uri zic să măsori piciorul și să adaugi 0,8 cm – astfel afli măsura corectă. Dacă este legat cum nu trebuie se desface ! Dacă este legat cum trebuie … păsărelele ciripesc, pomii înmuguresc, cerul devine senin și ciocolata nu mai îngrașă ! Cu alte cuvinte, e bine.

Azi 30 de minute abdomene, 10 minute stretching.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.