3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Antrenament semimaraton – ziua 1

M-am hotărât să țin un jurnal de antrenament pentru semimaraton. Structura unui post va fi “gânduri la întâmplare și doză de înțelepciune marca 3ditorial” urmate de ce am trebăluit în ziua respectivă.

O unealtă motivațională puternică pentru a continua antrenamentele este chiar aceasta. Fă totul public. Anunță toți prietenii că alergi semimaraton, așa se va găsi mereu cineva care să te întrebe cum merge antrenamentul. Ține un jurnal online, poate se îndură un suflet și lasă un comentariu de încurajare. Și pentru că banul este rege – plătește taxa de înscriere din primele zile. Dacă nu alergi, nu mai vezi banii !

29094-You-Didnt-Train-Hard-EnoughProgramul meu înseamnă 12 săptămâni sau 84 de zile de antrenament. 50 de alergări însumând un total de 315,2 kilometri, rezultând o medie de 6,3 kilometri per alergare + cursă 🙂 Cea mai scurtă alergare are 3,2 kilometri. Cea mai lungă alergare are 19,2 kilometri – alergarea lungă din săptămâna 10. Ca timp vorbim de aproximativ 31 de ore și 30 de minute de alergare. La care adăugăm undeva la 16 ore de încălzire și răcire/stretching. La care adăugăm aproximativ 30 de ore de abdomene/forță/yoga/bicicletă/stretching. La care adăugăm cam 50 de ore – timpul folosit pentru îmbrăcat, dezbrăcat, spălat și navetă acasă – stadion/sală – acasă. Ne rezultă undeva spre 130 de ore necesare pentru a completa planul de antrenament.

Mi-am permis să prezint aceste statistici deoarece azi a fost zi fără alergare. 100 de abdomene scurte, 4×20 scurte cu picioarele la 90 de grade, 2×20 cu fundul în mâini și pendulare picioare sus-jos, încă vreo 2-3 feluri de abdomene, 3-4 poziții de izometrie, 6 poziții de stretching, 4 poziții de yoga.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.