3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Bere Gratis feat. Sore – Noapte caldă (analiză pe text)

Am reținut dintr-un film (nu rețin ce film) următorul dialog:

“Când știi că ești îndrăgostit ? “

“Atunci când toate melodiile de dragoste au sens !”

Pornind de la acest lucru, să analizăm versurile melodiei Noapte caldă (Bere Gratis feat. Sore)

Noapte calda
Soarele doarme la tine pe strada
Noapte calda
Stie doar luna cat mi-esti de draga

Soarele care doarme la ea pe stradă ne duce cu gândul la faptul că este noapte. Lucru susținut de lună, care își face apariția. La o privire mai atentă, putem distinge pasiunea înflăcărată în soarele care doarme la ea pe stradă. Adică e HOT la adresa aceea. Având în vedere că doar luna știe ce se petrece, tragem concluzia că relația este clandestină. În cel mai bun caz sunt părinții împotrivă, în cel mai rău caz adulter.

Si mie chiar nu-mi pasa daca noaptea e rece

In bratele tale repede trece
Si mie chiar nu-mi pasa daca e iarna sau vara
Viata ne urca, viata ne coboara

edit: Filmul cu rechinii !

edit: Filmul cu rechinii !

Acum noaptea caldă devine rece. De înțeles la cum se poartă vremea cu noi zilele astea. Noaptea trece repede datorită teoriei aplicate a relativității – dacă ești lângă o femeie frumoasă o oră trece într-o secundă, dacă apuci mânerul unei tigăi fierbinți cu mâna neprotejată o secundă pare o oră. (înțelepciune arătată de bucătarul negru în filmul ăla în care cercetătorii fac experimente pe rechini în mijlocul oceanului și rechinii devin foarte inteligenți și încep să omoare la cercetători și personal auxiliar). Iarna și vara sunt în cazul acesta la fel, de unde deducem existența unei centrale termice – eventual dublată de o izolație corespunzătoare a spațiului locativ. Așadar ea este frumoasă (cel puțin din perspectiva lui) și are o situație materială bună.

Si mie chiar imi pasa daca tu intelegi
Cand noaptea e calda, eu am mainile reci
Si mie chiar imi pasa daca tu intelegi
Fara regine, nu exista regi

Aici intrăm în porțiunea tragică a melodiei. Se pare că eroina vorbește și imediat anunță faptul că suferă de circulație proastă. Altfel de ce să fie mâinile reci când afară este cald ? Pe urmă eroina prezintă o mistificare a istoriei, deoarece în general există regi care își iau regine. Și ei sunt regi pentru că drept divin sau armată mai mare decât ceilalți. Nu datorită reginei, care de fapt nici nu este regină până când nu o face regele. Desluşim oarece accente de perfidie în manipularea aceasta.

Lumea e o scoica, ce trage cu urechea
Invata sa pierzi si-ti vei gasi perechea
Deschide fereastra, sa intre briza
Ai cartile toate, dar nu stii care e miza

Bârfitorii nu le dau pace eroilor noștri ! Ei observă cu atenție tot ce se petrece, doar-doar își vor umple câteva minute la cafeaua cu vecina de la 3. Aflăm suplimentar că eroina locuiește undeva la mare sau pe malul unui lac, acolo unde există briză. Iar finalul este dur – unul dintre cei doi (deja am pierdut firul, nu mai știu cine care este) este prost bâtă. S-a așezat la masă, a primit cărțile -practic s-a băgat în joc. Și după ce nu mai are cale de întoarcere se gândește să afle pe ce se joacă. Când toată lumea știe că ăsta e primul lucru ce trebuie lămurit.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.