3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Cu sau fără telefon mobil la sală ?

Am văzut multe tipologii legate de folosirea telefonului mobil la sală. Îl avem pe amicul care stă jos și vorbește/semesuiește la telefon în loc să se miște cumva. Îl avem pe incredibilul care vorbește și face exercițiul simultan (ne dăm seama cu ce rezultate). Cel mai des respectivul se oprește din ce face și merge să răspundă la telefon. Cea mai ușoară formă este atunci când verifici telefonul mobil în timpul pauzelor. Eventual mai lâncezești câteva zeci de secunde lângă el după terminarea ei, a pauzei.

Eu nu iau telefonul la sală, îl las frumos acasă. Dacă îl iau cu mine din reflexul chei-portofel-telefon, îl las în mașină. În sală îl introduc doar când știu că urmează să primesc un telefon la care chiar trebuie să răspund. Pentru distracție vorbesc cu instructorul, cu colegii de suferință sau mă gândesc la nemurirea sufletului. Uneori chiar și lucrez.

Not in my reality !

Not in my reality !

Pozele la sală sunt un alt subiect. Sincer nu cred că există cineva care să arate bine într-o poză făcută în timpul antrenamentului. Pe motiv de oboseală și transpirație, pur și simplu nu merge ! [videoclipurile de pe net cu tanti care lucrează de zor și din greu, în timp ce arată ca scoase din cutie, sunt total pe lângă] Dar sunt de acord, într-o oarecare măsură, cu a face poze la sală – înainte de a începe sau poate după ce termini. Aceste poze vor fi postate pe FB și vor genera comentarii, de cele mai multe ori miștocăreli și încurajări. Astfel devin o unealtă motivațională excelentă pentru cei care au tendințe de a se lăsa.

Când am decis să alerg primul meu semimaraton am făcut două lucruri ca să fiu sigur că merg până la capăt. Am plătit taxa de participare a doua zi după ce s-au deschis înscrierile. Am anunțat pe FB și prin viu grai pe cine am prins că voi alerga un semimaraton, ca să fiu sigur că oricând și oriunde va exista cineva care să mă întrebe “cum merge ?” “cât mai e până ?”

sursa imaginii

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.