3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Tuning + Elca Auto = nervi + posibil ANPC

UPDATE: de la Hyundai Romania citire “va precizam ca Elca Auto nu mai face parte din reteaua autorizata de distribuitori si reparatori Hyundai Auto Romania.”

Hyundai Accent an fabricație 2008 este batmobilul meu. După aproape 6 ani m-am decis să intru în forță în fenomenul de tuning – din ăla adevărat, serios. Așa că mi-am cumpărat două difuzoare ieftine pe care să le montez “pe față”, deoarece mașina a venit doar cu boxe pe spate.

Verific eu și constat că mașina mea este dotată cu “boxe spate și preechipare audio față”. Cu alte cuvinte sunt firele trase până în ușile din față, se dă fața de ușă jos, se pune difuzorul, se leagă niște fire (sau un fir, nu mă pricep) și gata. Sun la Elca Auto, dealer-ul meu Hyundai. Mi se confirmă că firele sunt trase, că asta înseamnă preechipare audio. 

O față de ușă dată jos mai târziu se constată că realitatea din ușă nu corespunde cu cea din acte. Sun la Elca Auto, îmi spun să duc mașina în service. Ajung acolo, se uită nenea specialistul la ea.

Citate variate

“Nu are fire trase. Trebuia să o aduci la noi, nu putem ști exact ce are sau nu are fiecare mașină pe care o vindem.” Presupun că fac specificațiile și listele de dotări la inspirație și noroc.

“Asta nici măcar nu are găuri, nu merge tras firul pe instalația ei electrică. Le tragem de la radio. Dar e ca alarma de la i10, o să rămână firele pe afară. Dar le punem noi în așa fel încât să nu le rupi cu ușa.”

“Costă 150 de lei să tragem firele.”

Deja mă îndreptam spre anevrism cerebral. Adică ei mi-au vândut o mașină preechipată audio, iar acum trebuie să plătesc ca să-mi preechipeze audio mașina care în acte este deja preechipată audio.

Prin urmare, chiar în acest moment, ascult muzica de “așteaptă, te rog” de la Hyundai Motor România. Bine, am sunat deja la ei și “vă vom contacta noi mâine.” Eu mai încerc. Apoi voi depune prima sesizare la ANPC.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.