3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Particip la Semimaratonul Internaţional Petrom

Titlul este tabloidizat. Particip la cursa individuală de 10.548 km din cadrul Semimaratonului Internaţional Petrom. Distanţa de 21.097 km e pentru mai încolo.

Din momentul încheierii prestaţiei mele la ştafeta de la Maratonul Internaţional Bucureşti, gândul mi-a zburat spre următoarea cursă. Bine, poate după două săptămâni de pauză în care am jurat că nu mai pun mâna pe alergare. L-am convins pe Adrian să ne înscriem la ştafetă dar – ŞOC – s-a înlocuit proba de ştafetă 2 x 10.548 km cu 4 x 5.27 km, Cinci kilometri este totuşi prea puţin la valoarea noastră, ne place să ne chinuim.

Aşadar am ales să participăm la cursa individuală de 10.548 km. Partea bună este că vom alerga împreună (ceea ce va face cursa mai uşoară ? şi mai plăcută),  că vom ajunge mai devreme acasă şi că prin scăderea distanţei pe tura de ştafetă vom avea mai mulţi alergători prezenţi la start. Deja suntem înregistraţi şi validaţi.

Avem şi sponsor tehnic anul ăsta, ne îndreptăm spre semi-amatorism. SportSuport ne-a oferit materialul de concurs (şort roşu + tricou roşu cu un pic de alb + imprimare) şi material de antrenament (un fâş de ploaie, ideal pentru alergări în timpul primăverii).

Cum stau cu pregătirea ?

La pâmânt ar fi o descriere în roz a situaţiei. Nu merge treaba deloc, din mai multe motive.

– o accidentare uşoară şi cronică pentru mine la ambele picioare, am uitat cum îi zice. Ceva de genul se inflamează muşchiul unde se leagă de os sau pe acolo.

– vreme urâtă, nu se poate alerga afară. Sala este mică (o tură are doar 125 m) şi plictisitoare, cu excepţia mingilor în freză pe care rişti să le primeşti de la cei care joacă fotbal. După o minge din asta îţi ţiuie urechile şi vezi steluţe, vă rog să mă credeţi. Vorbesc din experienţă.

– câteva kilograme în plus faţă de greutatea mea ideală de alergător. Să zicem 6, dacă rotunjim generos în jos. Să presupunem că într-un kilometru fac 1000 de paşi. De 500 de ori toată greutatea corpului vine doar pe picorul stâng, de 500 de ori pe dreptul. Practic 3 tone greutate suplimentară pe fiecare picior ! Dacă înmulţim cu 10, rezultă că fiecare picior trebuie să suporte 30 de tone (!!!) în timpul unei curse ABSOLUT FĂRĂ ROST !

– poate cel mai grav – lipsa motivaţiei. Data trecută am vrut să văd dacă pot, dacă pot timp bun. Acum ştiu că da, nu prea mă trage inima. Nici timp mai bun nu cred că pot scoate vreodată 🙂

– inevitabila răceală.

Pregătirea însă continuă ! Momentan mă laud cu 2.5 km în 17 minute, adică mă fac de râs. Va urma.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.