3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Prima mea lecţie de înot

În concluzie mă mişc în apă precum peştele pe uscat. Asta ca să tranşez problema din start 🙂

Am ajun la bazin cu nişte emoţii maaari, m-am echipat cu cască-ochelari-slip-şlapi -> arătam precum un aviator. Exceptând faptul că eram în slip. Apa a fost un pic rece la început, clorul plutea în aer.

Primul exerciţiu a fost “inspirat adânc, băgat capul în apă, expirat aerul în apă”. Prima încercare a adus un record personal de 1.5 secunde cap sub apă. Pe urmă mi-a explicat Florian că aerul trebuie expirat treptat, nu dintr-o bucată. M-am conformat şi mi-a ieşit până la urmă, cred că am ajuns până spre 5-6 secunde.

Exerciţiul doi presupunea următoarele (sper că reuşesc să explic corect): lipit de capătul bazinului, mâinile erau pe plută (ţinute lejer), coatele întinse. Apoi îndoiam genunchii, luam aer, băgam capul în apă şi mă împingeam în perete. Scopul fiind să ridic picioarele şi să plutesc de nebun pe luciul apei.

La început nu mi-a ieşit. Adică ţineam mâinile atât de lejer pe plută încât o îndoiam la fiecare repetare. Ridicam picioarele atât de bine şi le îndreptam atât de excelent şi eram atât de orizontal încât am raşchetat fundul bazinului cu genunchiul de vreo două (poate trei) ori (!) Am crezut sincer că fac plagă deschisă şi transform bazinul într-o scenă din Jaws. Prin urmare am fost retrogradat la un alt exerciţiu. Spre dezaprobarea fetiţei de 6 ani care îmi arătase cum să îl reuşesc pe ăsta cu plutitul.

Mă ţineam cu mâinile de marginea bazinului, coatele întinse, luam aer, băgam capul în apă astfel încât urechile să fie la nivelul braţelor şi ridicam picioarele, tinzând spre o poziţie orizontală.A fost mai lejer aşa, la un moment dat mi-a ieşit atât de decent încât am fost promovat la exerciţiul anterior. Bine, apă prin ochelari, gât eliberat de bacterii prin tratament de apă cu clor, cea mai slabă prestaţie din bazin. Dacă faza cu Mister Bean la piscină când rămâne fără şort e cel mai jenant lucru ce se poate întâmpla la bazin, atunci eu am demonstrat abilităţi demne de un loc 2.

Înapoi la exerciţii. Tot ăla cu plutitul, de data asta cu progres. M-am luat după o scurgere de pe fundul bazinului. Iniţial nu ajungeam până la ea, acum am şi depăşit-o de câteva ori. Evident că mă uitam după ce mă ridicam în picioare. Chiar şi cu ochelari ţin ochii închişi în apă, ceea ce nu a fost problematic acum. Când se va sparge o conductă de apă şi vor intra aligatorii în bazin eu voi fi singurul om calm, relaxat şi fără frică. Deci singura cărniţă fragedă pentru aligator, ştim cu toţii că prada speriată are carnea mai tare.

Cam asta a fost prima lecţie. Încă 5-6 luni până la primul bazin înotat 🙂 Iar fetiţa aia de 6 ani nu va avea nici o şansă în faţa lui Dragoş “Delfinul” ! Până atunci submarinez …

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.