3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Criteriul “sora” pentru stabilirea rangului oraşelor

Acum ceva timp am enunţat pe blog (sau sigur am vrut să enunţ) criteriul “sirena”, pentru a stabili rangul oraşelor. În speţă dacă te plimbai pe stradă, orice stradă, câteva ore fără să auzi o sirenă (poliţie, salvare, pompieri) trăiai într-un oraş mic.

Spun trăiai pentru că acest criteriu nu mai este valabil. A fost invalidat când s-a deschis substaţia SMURD în Băicoi. Acum aud sirene aproape zilnic, dar tot într-un oraş mic stau. Aşadar era timpul pentru un criteriu nou, solid şi cu aplicare practică.

Astăzi m-a întrebat cineva unde stau, i-am spus. “Aaaa sora mea stă pe strada aia”. Prin urmare, criteriul: dacă la fiecare 3 persoane necunoscute întâlnite, cel puţin una are rude sau prieteni care locuiesc pe strada ta. atunci oraşul tău este mic. Am zis, cu precizie matematică !

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: ,

One comment

  • buuune criteriile! Mie imi plac ambele.
    La primul insa nu as renunta, explic si de ce : in Ploiesti zilnic auzi, mai ales dimineata, cel putin o sirena. Si unde-i orgoliul meu sa admit ‘micimea’ Ploiesti-ului. Suntem deci mari, domnule Irimia, traiasca si criteriul sirenelor.
    p.s. nu cred ca ai enuntat totusi pana acum criteriul asta pe blog, mi-as fi amintit. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.