3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Ploieşti 10 km

Bucureştiul are semimaraton internaţional şi maraton internaţional. Clujul maraton, Timişoara maraton, Oradea semimaraton internaţional şi tot aşa. În Ploieşti nu cred că are loc vreo cursă (dacă nu ştiu eu despre ea restul postului devine mai puţin relevant).

Gândesc cu voce tare. Sau gândesc cu font bolduit ?

Titlul operei: Ploieşti 10 km

Descriere: cursă de 10 km, cursă de ştafetă 2×5 km, cursă populară de 3 km (sau 2.5 km, pentru a păstra proporţia) Are loc în Ploieşti, într-o duminică, undeva la sfârşitul lui mai-începutul lui iunie.

Organizare: aici este nevoie de oameni cu experienţă. Cum ar fi SmartAtletic. De exemplu.

Autorităţi locale: trebuie convinse să închidă traficul rutier într-o bucată destul de mare din oraş (zona centrală cel mai probabil) pentru câteva ore, într-o duminică. Două ore cursa, două ore înainte, o oră după – total cinci ore. Ceva de genul de la 7:00 la 12:00.

Sponsori: Trebuie bani. Pentru pachetul de start clasic: număr de concurs, cip, tricou cu logo-ul cursei + sponsor, brăţară de plastic cu “Ploieşti 10 km”.Va exista o taxă de înscriere. Însă taxa trebuie să fie destul de mică, nu mă aştept să dea lumea năvală.  Trebuie să existe puncte de împrospătare pe traseu. Se adaugă toate cheltuielile de care eu nici nu-mi dau seama, deşi ele există. De exemplu Coca Cola poate oferi apa pe traseu, Petrom premiile în bani (ei au semimaratonul totuşi 🙁 ), pufuleţii Gusto pot organiza o cursă a copiilor etc.

Voluntariat: fără voluntari nu se poate. E nevoie de arbitrii, voluntari la înregistrare, voluntari pe traseu, voluntari la sosire şi tot aşa. Ca să nu mai spun de sprijinul comunităţii locale, este esenţial.

Cam atât am gândit cu voce tare. Iată şi un posibil traseu pentru Ploieşti 10 km ediţia I.

1. Buclă de 2.5 km. Start/sosire în dreptul bisericii de lângă CNMV. Se aleargă până la sensul giratoriu din faţa Gării de Sud şi înapoi. Patru ture pentru cursa de 10 km, fiecare membru al unei ştafete aleargă două ture. Punct de cronometraj la start/sosire şi în giratoriu. Punct de împrospătare în giratoriu, eventual şi în alte zone de pe traseu.

Harta

Ploiesti 10 km

2. Buclă de 5 km. Start/sosire în faţa Casei Albe. Se aleargă spre giratoriul cu zgârie norul Petrom, se întoarce spre Casa Albă traseul la câteva sute de metri după giratoriu. Apoi lunga până la giratoriul de la Gara de Sud, acolo se întoarce iar până la Casa Albă. Două ture pentru cursa de 10 km, câte o tură pentru fiecare membru al unei ştafete.

Harta

Ploiesti 10 km

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

2 comments

  • Eu am alergat o dată traseul de 2.5km la un cros organizat prin liceu … Am ieşit pe locul 2 acum vreo 10 ani … Acum probabil leşin la primul punct de împrospătare 🙂
    Susţin cât pot de mult iniţiativa online. Participarea şi implicarea la faţa locului este puţin peste mână.

  • Observ ca aceasta nebunie a maratonului a ajuns prin mai multe orase, as da multe numai sa vad un astfel de maraton insa cu un numar mixt de femeie si barbati.
    De ce spun asta?
    Nu prea vad multe femeie, fete alergand, iar pentru mine cele ce fac miscare mi se pare impresionate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.