3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

O sâmbătă, 10.6 km

Sâmbăta încerc să alerg 10.6 km. Aceasta este distanţa pe care o voi alerga la ştafetă la Maratonul Internaţional Bucureşti. Ieri a fost sâmbătă 🙂 M-am gândit să exprim starea mea din timpul alergării.

Când am ajuns la stadion (plecarea şi sosirea la stadion) era în toi antrenamentul celor de la Petrolul Băicoi. Mai e puţin şi începe liga B Prahova. M-am încălzit un pic, fără chef. Bătea vântul, era prea răcoare şi îmi pierdusem partenerul de alergare. Să pleci singur pe 10.6 km e îngrozitor.

Am plecat tare de tot pe primul kilometru. Colegu’ îşi dă mereu seama cât de repede mergem, fără el sunt pierdut. E şi condiţionarea psihologică: dacă alergi mai repede vei termina mai repede. Pentru că nu vei rezista până la capăt 🙂

După un kilometru vine namila de deal, acolo mi-am dat sufletul. M-a apucat şi o durere, mai degrabă o jenă, în piciorul drept. Am senzaţia aia că se umflă piciorul şi parcă amorţeşte talpa. După vale mi-am revenit un pic, însă mă întrebam dacă e cazul să las doar 4 km pentru azi. Urma strada Crişan cu urcarea ei. Pe jos îţi dai seama că strada nu e plată, că urcă un pic. Şi te cam omoară 2-3 metri de urcare, chiar răspândiţi pe 100 de metri.

Însă m-am uitat la ceas. 22 de minute şi ceva pe primul tur e un timp senzaţional. Aşa că dau drumul şi la turul doi. Un kilometru mai târziu s-a evaporat oboseala, doar dreptul mă supăra. Am trecut dealul, mi-am revenit în vale. Pe la kilometrul 7 nu mai mergea treaba. Însă am apelat la tehnici speciale de încurajare. Nu pot reda discuţia interioară, este de neredat 🙂

Pe la kilometrul 8.5 mi-am dat seama că îmi voi bate recordul de 1:07:23 cu mult. Aşa că am început să zbor pur şi simplu. Am dat totul pentru un timp sub o oră. Mai aveam 20 de metri până la intrarea pe stadion şi s-a făcut ora. Bucurie că am record (1:00:40), reproşuri că am ocolit o baltă sau am încetinit 10 metri cine ştie unde, tristeţe că mi-au lipsit doar 40 de secunde, frustrare şi îndârjire pentru data viitoare.

Cam asta a fost tura mea de ieri.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.