3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

PH pro blog

1. Toată lumea din blogospheră susţine proiectul îmieRuşine. Acesta arată lucrurile naşpa din Ploieşti, cu speranţa că va vedea cine trebuie şi astfel se pot îndrepta. Dacă eu (de ex) arăt că un blogger ploieştean face un lucru naşpa, atunci eu fac rău comunităţii. Iubesc standardele duble !

2. Profesionalizarea bloggerilor prahoveni. Nu insist pe termenul “profesionalizare”, să nu o dau în “hatereli”. Ca demo: eu văd campania Staropramen ca pe un mare eşec, nu ca pe o măreaţă realizare. Trec la “blogger prahovean”. Se pare că dacă ai blog şi vieţuieşti în Pravoha eşti blogger prahovean.

După mine lipsesc câteva elemente. Elemente micuţe, nu foarte importante.

– criterii obiective de formă: să scrie corect din punct de vedere gramatical, să scrie folosind logica.

– criterii obiective de fond: fără spam, fără copy/paste, fără mizerii (concursuri fără număr, lepşe, topuri etc) făcute să agaţe 2-3 fraieri la total unici, fără 90% din posturi scrise pentru google şi tot aşa.

– criteriul subiectiv: din când în când, nu prea des, să citesc un post şi să zic “ce bine că am intrat aicişea pă blogul acestaşa”

– criteriul prahovean: să scrie despre Prahova, despre oraşul în care locuieşte cel puţin o dată pe săptămână (am zis să fiu finuţ, nu bag din alea cu să fie la curent cu ce se întâmplă şi prezent la evenimente şi etc.)

Acum scriu câteva rânduri pentru a ieşi numărul de cuvinte. Se pare că numărul de cuvinte este direct proporţional cu valoarea textului, lucru dovedit şi de IL Caragiale în Schiţele sale.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

5 comments

 • Zi-mi la care dintre puncte, respectiv liniuțe, vrei să hateresc și o fac. Am cu ce 😛

 • “Acum scriu câteva rânduri pentru a ieşi numărul de cuvinte. Se pare că numărul de cuvinte este direct proporţional cu valoarea textului, lucru dovedit şi de IL Caragiale în Schiţele sale.” :))) bine tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

  de acord cu criteriul subiectiv 😉

 • si inca nu stii toate detaliile, sunt sigura ca ai fi sesizat si mai multe subtilitati decat mine daca ai fi fost prezent!
  N-am avut inca timp sa scriu despre blogmeet, plus ca daca sesizez “incongruentele” logice risc sa pic de haterita, ori nu asta e intentia mea.
  Diseara sper sa gasesc timp, cu atat mai mult cu cat, dupa legea lui ILC citita aici la tine, are sa rezulte un text foarte valoros. 😉
  p.s. nu toata lumea sustine proiectul ImieRusine, eu sustin ideea, dar nu si punerea in practica, fiindca nu cred ca semaforul de la UPG are legatura cu gagicile (nu-mi amintesc exact ideea din pamflet, dar … ma rog, fiecare cu perspectiva sa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.