3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

După campanie

Campania electoralaDuminică am obţinut 117 voturi, adică un procent şi o şchioapă. În condiţiile bugetului 0 (zero), este un rezultat bun. Nu foarte bun, dar merge. Îmi permit câteva consideraţii lirice pe tema campaniei şi a legii electorale.

1. Big Bang – legea electorală este legea 1 pe momentul în care s-a aprins lumina pe planeta noastră, cunoscută popular drept legea junglei. Când am semnalat nereguli, încălcări ale legii electorale şi alte măgării am fost luat la … mişto (mda, chiar la …) Io, ca boul, am crezut că Biroul Electoral de Circumscripţie şi al său preşedinte jucător judecător sunt ‘Sailor Moon + Mascatul în frac’ în lupta pentru dreptate şi onestitate. Nu a fost cazul.

Aşadar am renunţat să semnalez aceste mici indiscreţii – până la urmă au şi partidele microscopice defecte de caracter. Că organele erau toate în cercetare când au fost vandalizate câteva bannere ale primarului, revine spre fabulă “există lege electorală, dar nu pentru candidaţii independenţi”.

2. Pragul – pragul de 5% este oarecum ciudat. Un partid are 22 de candidaţi pe listă, eu sunt unul singur. Dar trebuie să facem acelaşi procent. În alegerile astea am avut o medie mai bună de voturi decât toate partidele, cu excepţia USL şi PDL (am fost relativ aproape de ele). PPDD are două mandate de consilier la Băicoi, cu 1200 de voturi (aproximativ, poate au avut 1500 gen). Oricum iese o medie de 55 de voturi per candidat, adică jumătate din ce am scos eu.

3. Anomalia – eu am avut nevoie de 164 de semnături ca să pot candida. O filială locală de partid (orice partid) cu 22 de membri poate propune o listă de 22 de candidaţi pentru consiliul local.

4. Frauda – la Băicoi a fost o mare fraudă electorală ! Păi USL 7 mandate şi PDL tot 7 ? Asta în ciuda faptului că la concertul USL a cântat FUEGO ?! Hai să fim serioşi. Dacă eram la USL ceream renumărare pe motiv de Fuego 🙂 (s-a terminat campania, rog număr scăzut de înjurături la încercarea mea micuţă de umor).

5. SM Expert – campania am dus-o mai mult pă net. Nu merge doar aşa. Ştiam chestia asta de la început, dar acum o pot şti pe bune. Adicătelea am date concrete domnule, de ce să vorbesc aşa pe generalizări care nu îşi au rostul.

6. Mulţumesc – lui Mircea şeful meu de campanie din umbră :), echipei 27 media pentru grafică, celor care m-au votat pentru sprijin chiar mai mult decât pentru votul în sine (deh ziua votării e doar una, campania are 30 în cap), celor care m-au respectat fără să mă voteze, celor care m-au luat la miştouri pentru motivaţia suplimentară.

Ne auzim. În curând.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

9 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.