3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Începe Turul Ciclist al României 2012

Mâine avem prima etapă din Turul Ciclist al României 2012. De fapt avem primele două etape: un contratimp individual la Mamaia (ca anul trecut) şi o etapă în linie Hârşova – Galaţi. Anul acesta nu mai sunt blogger oficial, pe motiv de campanie electorală. Dar puteţi citi despre tur, la cald, direct din pluton, la Just Romania. Sper că se va descurca bine, predecesorii au stabilit un standard înalt.

Site-ul Turului Ciclist al României pare venit direct din 1997, făcut cu Front Page. Dacă treceţi peste, poate găsiţi live text pe acolo sau pe site-ul federaţiei de ciclism. Anul trecut am fost în maşina de presă cu cel care făcea aşa ceva, când îi permitea net-ul mobil 😀 Altă acoperire media – prin ediţiile online ale ziarelor, nu ştiu dacă TV Neptun mai dă rezumate ca anul trecut. 

Trei observaţii despre traseu: 1. transferurile între etape sunt aproape la fel de lungi ca Turul ! Previn o întrebare: nu este vorba despre amatorism, este vorba despre ce oraş a vrut să găzduiască o ditai caravana.

2. traseu aproape la fel ca anul trecut până la Târgu Mureş. Apoi Transalpina în loc de Transfăgărăşan.

3. Pasul Urdele – din altimetria oferită pe site am văzut (m-am chiorât) 21 de km de căţărare, cu plecare de la 600 m şi sosire la 2100 m şi un pic. + VIRAJE multe. EPIC !

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.