3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

O experienţă cu fotbal adevărat

acest post participă la concursul Timişoreana – “o zi de fotbal adevărat”

1000 Drumul Mingii

Chiar sunt ! 🙂

Eram în drum spre stadion, cu fularul echipei la gât, şi am plecat cu prietenii spre marele spectacol … Bine, până la momentul plecării a trebuit să expediem întrebările unui examen. Deh – eram în sesiune, examenul era la 10:00 şi “U” Craiova, echipa noastră de suflet, avea meci de la 11:00 cu Juventus. Din păcate nu era vorba despre Juventus Torino, ci despre epigonii din Colentina.

Ţinta noastră: Stadio delle Alpi Colentina. Am luat un autobuz şi am reuşit să ne rătăcim prin Colentina. Noroc cu doi domni respectabili, pensionari şi amatori de fotbal adevărat. Ei ne-au îndrumat spre arenă. La poartă am ascuns fularele cu Craiova în ghiozdan, deoarece se strânseseră câteva zeci de “suporteri” (dinamovişti, rapidişti, stelişti) care vânau olteni. La filtrul jandarmeriei am primit încă o dovadă de pasiune pentru tricourile alb-albastre. Primeam priviri ciudate de la “suporterii” adverşi, dar atunci jandarmul care s-a uitat în ghiozdanele noastre a spus memorabila frază: “Hai că vă duc eu în siguranţă până la galerie, că tot cu Craiova ţin !” EPIC !

În tribună dedicare totală din partea galeriei ! 400 de suporteri, dotaţi cu fulare şi tricouri şi steaguri – Superb ! Este un sentiment extraordinar să mergi cu fularul tău alb-albastru şi să fi normal, nu o excepţie şi o aberaţie a naturii 🙂 (doar trăiesc în cuib de petrolişti, iar în Bucureşti nu mai vorbesc) Un alt aspect incredibil a fost fair-play -ul total arătat pe parcursul meciului, în ciuda provocărilor venite de la tribuna a doua.

Tribuna foarte aproape de gazon, dialoguri între fani şi jucători (suporter 1: dă mingea acasă. Acasăăăă ! Aşa … eşti singurrr ! suporter 2: ăsta e australian, nu ştie româneşte. suporter1: nu ? atunci home alone. Eşti home alone !!! 🙂 ), două echipe care pur şi simplu jucau fotbal. Ăsta este fotbalul adevărat. Chiar dacă mă ironiza lumea “că de ce te duci la divizia B”. Fără bani, fără interese, fiecare joacă aşa cum poate, cu sute de suporteri care fac atmosferă – nu se poate mai bine de atât ! Unde mai pui că puteai să-ţi iei un mic la pauză, direct de la grătarul din spatele porţii. Evident că nu aveai voie să-l stropeşti cu Timişoreana 😀

Cât de curând revine “U” Craiova, în ce divizie nici nu contează. Şi iar facem spectacol ! Fotbal adevărat, nu ţurcă tabloidizată !

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.