3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Jurnal de campanie (I): Primul contact cu BEC Băicoi

După ce am terminat strângerea de semnături, m-am pus pe studiat temeinic legislaţia. Ştiţi cum e când vrei ceva de la statul român: acte peste acte, în nu ştiu câte exemplare + documente care nu apar în lege, dar sunt necesare şi tot aşa. Am sunat la BEC (Biroul Electoral de Circumscripţie) Băicoi să văd dacă ştiu ei ce acte trebuie, dacă mă pot ajuta.

Din păcate “nu oferim asistenţă juridică, trebuie să îţi dai seama singur”. Am înţeles, dar tot am întrebat care este numărul oficial de băicoieni cu drept de vot. “S-a afişat acest număr la avizier, pe holul primăriei”. Bine bine – s-a afişat. Dar dacă tot sunt la telefon nu îmi puteţi spune numărul ? “S-a afişat la avizier, veniţi la primărie”. 

Aşa că azi am fost la primăria oraşului Băicoi. În oraşul nostru sunt 16.445 de cetăţeni cu drept de vot. Cum de sunt aşa de mulţi, în condiţiile în care totalul populaţiei este de 17.358 conform recentului recensământ ? Mi-a explicat George: rezultatele recensământului din 2011 sunt încă provizorii, aşa că primăria s-a bazat pe cel din 2002. Atunci eram 20.020 !

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.