3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Facem un poker pă surprize ?

Caini PokerPost din categoria “pe vremea mea” sau “când era bunica fată” sau “când dial-up însemna broadband”. Când eram mic stăteam pe afară. Vara eram toată ziua acolo. Pe la 11 ieşea primul dintre noi la poartă, se uita în jur – totul pustiu, se retrăgea. Apoi ieşea al doilea la poartă, se uita în jur – totul pustiu, se retrăgea. Mişcarea asta continua până ieşeau doi la poartă în acelaşi timp. La câteva minute după ce erau doi inşi pe stradă, se făcea ditai gloata (pe sistemul grămada cere vârf).

Până seara, când răcoarea permitea un fotbal sau o pititea, căutam un petic de umbră şi băgam diverse jocuri. După cum ştiţi, jocul cu o miză este mult mai plăcut. Iată ce prestam şi pe ce “bani”:

  • Evident poker-ul era la loc de cinste. Eu am jucat doar pe surprize, n-am trecut la cel pe bani. Doar la poker online am prestat pe bani, dar nu foarte mulţi. Mă mulţumeam cu freeroll-uri şi mese cu miză mică.
  • Nu-mi aduc aminte cum se numeşte jocul. Este ăla în care se desenează un cerc, jucătorii plasează miza în interiorul cercului (capace de bere, feţe de chibrit) şi apoi dau cu piatra. Ce scot în afara cercului e al lor. Na: făceam turul magazinelor alimentare în căutare de capace de suc şi de bere. Pe vremea aia (aproape) totul era la sticlă de sticlă.
  • O tablă pe surprize nu putea lipsi. Linia miză normală, marţi venea dublu. Se juca la “linie tehnică” şi “marţi tehnic”.
  • Remi (mda rummy), tot pă surprize (să trăiască turcii şi guma lor Turbo :D).  Micul, marele, joker jos, joker pas … cunoscătorii ştiu ce spun ! Normal că jucam cu joker schimbat, doar amatorii folosesc maimuţa pe post de joker.

Mai încolo m-am dat pe Monopoly. Pe urmă m-am lăsat de jocurile cu miză materială, am continuat doar pentru distracţie. Poate că am un client de poker prin calculator, nu zic nu 😀 Din păcate e greu să dai de oameni, să joci faţă în faţă. Voi ce şi pe ce jucaţi în tinereţe ?

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

One comment

  • Alexandru Maracineanu

    Poker!!!!!!:))) Plus restul lucrurilor pe surprize:)) Fara o miza jocurile nu par atat de amuzante!:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.