3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Tutorial: cum se dă corect cu zarul la table

Diagramă nefolositoareSâmbătă are loc #BăicoiSportMeet ediţia I. Dar deja îmi fac planuri de viitor, printre care se află la loc de cinste un #TeDauMarţ(i)TweetMeet. Aşa că astăzi vin cu un tutorial complex şi complet despre cum trebuie să dai cu zarul în timpul jocului de table. Tutorialul vine după ani de experimentat diverse metode şi tehnici de aruncare. Pentru că toţi vrem să dăm ‘marţi’ (marţ) şi credem că zarul ne ajută din noroc. Dar nu este aşa ! S-ar putea scrie volume, ar trebui inventată o disciplină ştiinţifică despre aruncarea zarurilor la table. Să începem.

Apucarea

Zarurile se iau cu grijă în mână. Este necesară o priză gingaşă, dar cu o doză de subtilă fermitate. Braţul de aruncare să fie relaxat ! Se folosesc degetele mare – arătător – mijlociu pentru ridicarea zarurilor.

Pregătirea aruncării

Zarurile trebuie scuturate în pumn de trei ori (cifră magică). Doar DIN ÎNCHEIETURĂ !!! Pumnul trebuie plasat în apropierea corpului, fără însă a-l atinge. Pumnul trebuie să fie la jumătatea distanţei dintre centrul sternului şi buric, pentru rezultate optime. Conform studiilor de specialitate suflatul în pumn nu influenţează rezultatul final. Eu recomand două-trei cuvinte de încurajare.

Aruncarea

Braţul de aruncare se trage în spate. Zarurile sunt ţinute cu cele trei degete menţionate mai sus, ajutate de inelar şi (mai puţin) degetul mic. Încheietura mâinii se află la nivelul şoldului, formând un unghi de 165 de grade cu antebraţul. Se produce o mişcare bruscă spre înainte, braţul de aruncare ajunge să fie extins complet. Concomitent cu mişcarea de înainte, încheietura şi antebraţul formează un unghi de 180 de grade. Exact în momentul formării acestui unghi se eliberează zarurile !

Poartă în casă vă doresc !

sursa foto

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.