3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Bani ‘din blog’. Din cer.

Pentru scopul acestui post ‘bani din blog’ înseamnă bani primiţi pentru un banner sau pentru un post. ‘Campaniile’ tip stick chasers, adsense şi alte asemenea operaţiuni sunt nişte rahaturi. Cine zice altfel ar cam trebui să-mi strice “average time on site” acum 🙂

De unde vin banii ?

Banii vin de la o companie. Compania lucrează, în general, cu o agenţie de PR. Aşadar blogger-ul prezintă un proiect agenţiei, agenţia îl arată clientului, clientul decide. Cam aşa merge treaba.

M-am trezit, era dimineaţă

“Eram la metrou. Văd o super-tipă. Mă duc la ea şi îi zic ‘beibi ai program diseară. Te aştept la mine acasă.’ La care ea zice ‘Perfect. Pot să o aduc şi pe sora mea geamănă ?’ ” “Aide frate, cât de tare ! Şi pe urmă ce s-a întâmplat ?!”  “M-am trezit şi era dimineaţă !”

Cam aşa vor bloggerii să se întâmple. “Hai să trăiţi ! Costel, blogger. 1000 de euro în contul ăsta ca să pun banner pe blog. La revedere !” Ei bine … ŞOC ! Nu merge aşa. Trebuie tatonări, trebuie să ştie oamenii de la agenţie ce faci, cum faci. Trebuie să începi de jos şi să construieşti pas cu pas.

Studiu de caz: Băicoi Photo Walk

Lumea a zis că a ieşit bine. Prin lume înţeleg “toate părţile implicate”. Eu doar remarc absenţa unor bloggeri care la stick-uri dau năvală. Bloggeri care vor bani din blog. Dar bloggeri care nu vor obţine în viaţa vieţilor lor 2.0 măcar un leuţ. E uşor să vrei, dar când vine vorba să şi faci ceva …

Agenţio care eşti tu agenţie ! Ia vino cu oferta dă sute de ieuro la mine acasă, sub botic ! Că aşa se face treaba într-o lume ideală !


 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

3 comments

  • Chiar că sunt din cer. Fără număr. Să dea năvală.

  • Deci stikurile sunt naspa, pungile de pufuleti sunt faine, ce idiot esti.

    • Dragos Irimia

      Ai pierdut ideea esenţială, ca de obicei. Aceasta ar fi “dacă vrei bani din blog trebuie să te faci remarcat prin prezenţa la acţiuni frumoase susţinute de companii, deoarece participarea în ‘campanii’ cu ‘premii’ este vax albina”. Şi nu stick-urile sunt naşpa, ci concursurile cu premii făcute ca să dea lumea un linkuleţ spre tine 🙂 Nu exista să mă contrazici !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.