3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Zilele oraşului Băicoi 2012 – ANULATE

 

Gazeta de Băicoi aduce o veste tristă. Zilele oraşului Băicoi, ediţia 2012, sunt anulate şi îngropate. Consilierul independent Gheorghe Iacob, consilierii PNG şi nişte consilieri USL au votat pentru anulare. Motivaţia: “ca nu cumva primarul oraşului să folosească acest spectacol în interes electoral” şi “se vor organiza mai multe spectacole electorale în perioada campaniei pentru alegerile locale, care sunt suficiente pentru locuitorii acestui oraş”.

Să dezbatem problema. În primul rând informaţia este adusă de Gazeta de Băicoi aka Oficiosul portocaliu, aşadar trebuie privită cu o doză de reticenţă. În al doilea rând sunt absolut convins că primarul ar fi folosit spectacolul în scop electoral. Este ăsta un motiv suficient pentru a anula zilele oraşului Băicoi ? N-aş zice, mai ales că a fost folosit pentru câştigarea unui capital de imagine şi în alţi ani. ‘Opoziţia’ putea să se prezinte şi să încerce să ‘fure’ spectacolul (steal the show gen, la figurat fraţilor, nu la propriu !) Ar fi fost însă aproape imposibil, deci dintr-o perspectivă cinică accept motivaţia asta. Dacă trăiam într-un loc normal nu mergea. Aşa … NB! În numele corectitudinii trebuie să spun că primarul are, totuşi, un merit în organizarea manifestării. Ajutat de consiliul local, evident.

În al treilea rând găsesc drept jignitoare ideea că 2-3 chestii cu mici şi bere gratis ţin loc de zilele oraşului. Cum-necum era cel mai mare eveniment din oraş. Evident o parte din măreţie derivă din faptul că era unicul eveniment din oraş 🙂 Dar na – lume multă, distracţie, mai schimbam şi eu o vorbă cu oameni pe care nu-i mai văzusem de ani de zile, poate venea FUEGO să cânte 🙁 etc. În rezumat: opoziţia are cât de cât dreptate, puterea are cât de cât dreptate, noi suferim. Încă o zi de Băicoi. “Zilele oraşului”, un eveniment care ar fi trebuit să fie al comunităţii, este stricat de politică (sau mai bine zis ‘stricat de ciolan’).

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.