3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Baicoian sinistrat in capitala

Motto: “O ninsoare intr-o iarna intelegem. Dar doua ninsori ?! Asta e deja nesimtire …”

NB! Post fara diacritice ! Sinistratii nu pot avea pretentii legate de calitatea materialului tehnic pus la dispozitie de … desinistratitori ?

na: cat de lungi par 80 de kilometri in aceste conditii !

Fratilor ! Ai mei ! Am facut-o si pe asta, sunt sinistrat in capitala. Am plecat de dimineata cu personalul Regio, am ajuns cu 20 de minute intarziere in Gara de Nord. Speranta mea de apus de soare la Baicoi persista. Pe drum: Becali salvatorul oilor; Ungureanu si batranii; televiziunile exagereaza – sunt doar 2-3 batrani prinsi in zapada, televiziunile dau aceleasi imagini, televiziunile nu exagereaza – asa e dom’le, e prapad; discutii aprinse pe tema “ieri au fost -13 sau -12”, pe tema “cat va ninge”, pe tema “”la mine au bagat/nu au bagat plugul”, pe tema “cea mai tare poveste cu om ramas in zapada cu masina”, pe tema “culoarea codului”. 

Am fost unde am avut treaba, am rezolvat treaba. Pe urma am mers la Gara de Nord. Plin ochi, frig, zapada si 80 de minute – intarzierea casei. Eu m-am mirat tare pentru ca doua ore am stat sub pamant, cartita. Sub pamant e la fel de lumina, la fel de cald (frig), nu ninge si nu bate vantul – tot timpul. O ireala rupere de cotidian, o viziune a iadului alb de afara (recte doar iarna !) bazata pe urme de nea vizibile pe haine.

Am scris ca un baicoian sinistrat in capitala. Ne vedem cand o ajunge codul o tara (nu tara ca Botswana, tara ca un pic) mai palid la fata.

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.