3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

După anti ACTA Ploieşti

Stop ACTA

“Dorm liniştit. Altcineva protestează pentru mine !”

Ieri am fost la protestul anti ACTA (ACCC – Acordul Comercial pentru Combaterea Contrafacerilor) de la Ploieşti. M-am numărat printre cei mai în vârstă participanţi, am scandat, am discutat, am tremurat (doar un pic). Vali a spus cum a fost la protest, Adrian a pus poze faine de acolo. Eu am remarcat prezenţa unor debateri de la clubul Argo. Regula “la un protest organizat pe Facebook vin cam 1% din cei care zic că vin” s-a respectat cât de cât. De data asta procentul a fost cam de 2,ceva%. Băicoienii au reprezentat 4-5 procente din total manifestanţi.

În drum spre casă mă gândeam la paradoxul protestelor româneşti. De exemplu ACTA. Cunosc foarte multe persoane care sunt împotriva ACTA şi care nu aveau chestii de făcut ieri. Pe Facebook existau două evenimente care adunau vreo 3000 de persoane. În stradă au fost aproape 100 de persoane, asta în punctul maxim de revoltă. Restul de 2900 vor scrie pe Facebook cum în România, o ţară de c***t, lumea nu iese în stradă nici când drepturi fundamentale sunt atacate. 2900 de persoane vor spune că un protest care va schimba ceva trebuie să fie mare, mare de oameni. 2900 de persoane vor fi dezamăgite de cei DOAR 100 de fraieri ieşiţi în stradă cu decenţă şi intenţii bune. 2900 de persoane aşteptau ca alţii să le apere lor drepturile pentru că afară era frig sau pentru că era Walker – Poliţist texan în reluare.

Şi uite aşa protestarii ajung să fie boscorodiţi (na. hate-uiţi) tocmai de cei care “îi susţin”. Pe sistemul “dorm liniştit. Alţii protestează pentru mine. Când mă trezesc fac caterincă şi le dau două palme fraierilor – că au fost puţini şi n-au avut impact mare !” Paradoxul: ăia zic că protestul e varză pentru că nu sunt mai mulţi protestatari, dar nu ies şi ei să protesteze ca să fie mai mulţi protestatari.

Cred că ieri eu, băicoian adevărat, am schimbat lumea ? Nu. Cred că ieri am încercat, folosind o mică parte din potenţialul meu, să schimb ceva ? Da.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

2 comments

  • Deci nu e asa greu sa incerci sa schimbi lumea nu? Daca erati 10.000 si avea un efect atunci puteai sa spui “am schimbat lumea, am fost acolo”

    Dar continuati sa radeti de mine cand spun ca o sa schimb lumea. Probabil o sa radeti si cand o voi schimba.

    • Am uitat sa precizez: eu vreau sa schimb lumea in bine. Daca tu reusesti sa schimbi lumea prevad multe lacrimi (si nu de fericire).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.