3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Ziarul “Ploieştii” – de ce ciordeşti ?

Vali Ovidiu este fotograf şi blogger. Nu e fotograf cu săpunieră ca mine sau ca tine, ci unul serios. Cu scule, talent şi experienţă. E atât de bun încât ziarul “Ploieştii” i-a furat o poză pentru a ilustra un articol. Vali a vorbit cu directorul de acolo, i s-a dat dreptate dar i s-a spus “sunt atâtea ziare mari care fură poze și că nu poate crea precedent să îmi plătească poza“.

Acum omul nostru vrea să meargă în justiţie. Un demers normal şi firesc. Eu îi urez mult succes. Mai jos fragmente din comunicatul de presă postat de Vali pe blogul său.

1. Ziarul Ploieștii prin tipărirea și comercializarea neautorizată a fotografiei mai sus menționată, utilizată la ilustrarea articolului intitulat “Palatul Culturii, în deceniul II de consolidare” în cadrul ediției tipărite nr. 1545 din data de 26 ianuarie 2012, a săvârșit o infracțiune prin încălcarea drepturile de autor conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe modificată și completată prin Legea nr. 285 din 23 iunie 2004 și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 123 din 1 septembrie 2005, fapt ce se constituie ca furt de proprietate intelectuală.

2. Dat fiind faptul că pentru procesarea imaginii în cauză s-a folosit tehnica HDR (High Dynamic Range), dovada faptului că eu sunt autorul acesteia se poate demonstra prin posesia celor trei imagini originale în format RAW, la rezoluția originală, conținând datele complete EXIF generate de aparatul foto, proprietate personală.

 

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.