3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Ninge ca-n poveşti

Când ninge afară oamenii scriu pe Facebook sau pe Twitter sau dau mesaj sau sună pe celular. Şi mereu zic “vai … ninge ca-n poveşti”. Ei bine mie îmi plac poveştile, chiar şi la vârsta asta. Am citit la vremea mea cărţi întregi de poveşti. Dar tot nu ştiu cum e treaba cu “ninsoarea asta ca-n poveşti”. Cine mă lămureşte şi pe mine ?

O descoperi după cantitate ? După cât de potrivită este pentru bulgări ? După direcţia din care vine ? După modelul de distribuţie al fulgilor ? Cum faci bre !?

Explicaţie de la Alexandru Mărăcineanu 😀

“Explicatia vine din antichitate, astfel ca : pana sa descopere omul focul nu a nins niciodata ca in povesti. Dupa ce a descoperit focul si privea de la intrarea in pestera langa un foc ce ii tinea de cald – a gasit aceasta expresie.

Concluzie : daca stai in casa si ai caldura – si afara ninge (doar afara nu si prin gaurile din acoperis) atunci este de poveste. Daca esti afara si ninge nu o sa fie niciodata de poveste. Q.E.D”

 

 

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

4 comments

  • Alexandru Maracineanu

    Am citit putine carti de povesti, dar hai sa iti explic cand si cum ninge ca in povesti.
    Explicatia vine din antichitate, astfel ca : pana sa descopere omul focul nu a nins niciodata ca in povesti. Dupa ce a descoperit focul si privea de la intrarea in pestera langa un foc ce ii tinea de cald – a gasit aceasta expresie.

    Concluzie : daca stai in casa si ai caldura – si afara ninge (doar afara nu si prin gaurile din acoperis) atunci este de poveste. Daca esti afara si ninge nu o sa fie niciodata de poveste. Q.E.D

  • Sa vezi ce “ca-n povesti” ninge cand te blochezi cu masina prin nameti. Sau cand o cureti dimineata de zapada. Vis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.