3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Băicoi: Şcoala “altfel”

director Popescu Ancuta

sursa: Gazeta de Băicoi

Popescu Ancuţa, director al Grupului Şcolar “Constantin Cantacuzino” Băicoi, ne vorbeşte în pagina 5 a aham Gazetei de Băicoi despre Şcoala altfel. O săptămână magică de activităţi extracurriculare şi extraşcolare. Am numărat (doar) vreo 15 categorii de activităţi din astea. Şi am de făcut câteva precizări.

1. Era mai bine pentru natură dacă ni se spunea lista activităţilor care nu se vor desfăşura. Salvam un copac ! (ştiu, sunt rău)

2. Limbajul e de lemn şi lipsit de substanţă şi vag şi ca să fie. Nu că mă aşteptam la altceva sau la mai mult. Poate data viitoare … De exemplu activităţile “tehnico-ştiinţifice”. Oare copilaşii vor învăţa să schimbe becuri de 60 sau vor fi introduşi în tainele sudurii subacvatice ? Era greu să alegi câteva categorii pe care să le aprofundezi cu simţ de răspundere. E mai bine aşa. Să fie destule categorii, să se ajungă la toată lumea ! Dacă vede lumea abundenţă restul nu mai contează. Gen.

3. Activităţi trecute pe listă: “activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat), caritate, implicarea în viaţa activă în societate, responsabilitate socială, relaţii de comunicare.” Zici că directorul liceului e de la Pro Democraţia nu de la P(ro)DL 🙂 Nu pot să nu observ că toate aceste activităţi înseamnă, pe scurt, dezbateri academice. O activitate care nu s-a putut desfăşura la Băicoi pentru că doamna director Popescu Ancuţa a argumentat elocvent: “nu are cine să vină cu cheia ca să deschidă şcoala sâmbăta” ?!?! Un argument solid, demn de o şcoală europeană ! Mai ales una care promovează voluntariatul. Dar, trecând peste acest fapt, dezbaterile au continuat să duduie la Grup Şcolar “Constantin Cantacuzino”. Doamna director Popescu Ancuţa m-a asigurat pe un ton ridicat şi ostil că aşa va fi. Au trecut vreo 10 turnee naţionale de atunci (unul desfăşurat la Ploieşti) fără echipă din Băicoi, au trecut turnee la care s-au înscris dar nu au mers etc. Dar eu vorbesc aiurea şi dezbaterile duduie.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.