3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Hater de blogosPHeră: Una lume şi alţii … e nasol

Mă acuză anumite persoane că, în vreme de criză, le iau pâinea de la gură. Intenţionez să perseverez ! Sunt motivat de banii la negru veniţi de la un anumit blogăr ploieştean şi de încurajările primite de la cititori. Observaţi cum am dat-o în anumite şi anumiţi şi de la cititori. Aşa o dă şi blogosfera locală. De exemplu Rareş critică o iniţiativă a Liviei, Livia dă un tweet generic (nu e un citat exact dar e foarte aproape) “mereu se vor găsi unii care să arunce cu pietre în blogosPHeră”. Asta e moda, să nu spui cine şi cum şi ce. Trebuie să o dai telectuală (recte vagă). Să ajungi la 10 centimetri deasupra teluricului; aşa vei ajunge cu 10 centimetri mai aproape de cer şi norişori (inseraţi ce vă amintiţi din caracterizarea lui Ştefan Gheorghidiu aici …)

Oaspetele principal al rubricii hater de blogosPHeră este …. Bogdan Doicin. El şi-a dat cu părerile despre blogosPHeră. Are 6 puncte, ultimele 3 se referă la vreo 2 oameni. Fără nume, doar cu aluzii şi insinuări gen Nicoliţă pe flanc. Am comentat la respectivul post dar mai am 2-3 vorbe de spus. În primul rând apreciez foarte mult oamenii care zic “băi blogăre băicoian vezi că aşa şi pe dincolo”. În momentul în care o dai cotită şi cu efect nu-mi place şi nu mi se pare corect. Deloc. În al doilea rând Bogdan nu vrea sub nici un chip să îşi asocieze imaginea cu cineva ca mine. Mă asigură că nu are nimic cu mine, nu e nimic personal … deci wheew ! Dar Bogdan va veni la blogmeet să bea o bere rece tot cu mine, să socializeze tot cu mine. Adică ne asociem ! … dar totuşi să nu ne vadă lumea. (la acest punct doi exagerez şi citesc printre rânduri. Vorba poetului “că doară asta e menirea unui hater / prin rânduri nesfârşite privirea să-şi arunce / cu foşnet de laptoape, taste şi sudoare / să vadă adevărul ce monitorul îl ascunde”.)

În al treilea rând Bogdan, care nu vrea să îşi asocieze imaginea cu un hater decadent, mă ruga frumos să schimb link-ul din blogroll. Că ducea spre vechiul lui blog, nu spre noul domeniu. Dar asta era cu ăhăăăăă vreo zi sau două înainte să nu vrea să îşi asocieze imaginea cu cineva ca mine. Că doară Zelist nu te întreabă de asocieri, Zelist numără link-ul şi gata.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

13 comments

 • Slăbuț. Puteai mai mult. Poate chiar să stai de vorbă cu omul, să ai curaj să-i spui verde-n față că poate greșește când face niște lucruri sau să-i dai sfaturi să facă alte lucruri altfel, chiar mai bine. Desigur, după aia, oricum n-ar fi vrut să se mai asocieze cu tine că ai gura spurcată și în plus știi să faci acordul subiectului cu predicatul DECI, ești periculos!

 • Ştefan Gheorghidiu? 🙂

  • da. “Tipul intelectualului, trăieşte în lumea ideilor bla bla nu are el legătură cu lumea meschină a oamenilor etc etc” 🙂

 • Deci tot ce ai înțeles din postul meu a fost faza cu asocierea și cu link-ul din blogul tău? Hmmmm… 🙂 Hai să clarific niște lucruri.

  Első: este drept că am zis că nu vreau să mă asociez decât cu două persoane, dar am crezut că se va deduce din context că nu vreau să mă asociez pe linie blogger-istică. La fel cum nu m-aș asocia cu un profesor de desen la scrierea unui program de calculator. Asta nu exclude ieșirea și asocierea la o bere. Și da, atâta timp cât te prezinți online ca un hater, nu am niciun motiv să mă asociez cu tine, deoarece eu nu sunt și nici nu vreau să mă prezint ca fiind un hater.

  Második: Un paragraf mai jos, am scris așa: ”dacă nu se schimbă nimic, singurul motiv pentru care voi veni la blog meet-uri va fi socializarea și berea rece. Pentru lucruri mai serioase, există discuțiile față în față, telefonul și e-mailul.”, cu accent pe primele 5 cuvinte din acest citat. Ceea ce înseamnă că dacă tu (sau oricine altcineva din blogosPHeră) ai vreo idee grozavă, tot ce trebuie să faci e să pui mâna pe telefon, sau pe e-mail, sau pe DM, etc… și să mă anunți. Până acum, nimeni nu a făcut asta. Evident că asta nu exclude renunțarea la hainele de hater 🙂

  Hármadik: Legat de link-ul din blogroll, ți-am zis să-l schimbi pentru că ducea spre vechiul domeniu, domeniu care azi nu mai există. Dacă legi acest lucru de articolul meu, atunci ia-l (cum deja ai făcut). 562-ul meu din ZeList nu se va schimba prea tare în jos 🙂

  Négyedik: sunt mai multe motive pentru care am scris fără a da nume. Cel mai important este că, deși cred că oamenii nu se schimbă, încă am o fărâmă de speranță că se va mișca ceva în direcția pozitivă, de construcție. Așa, dacă dădeam nume, mai mult ca sigur se lăsa cu acuze și cu telenovele, lucru pe care nu l-am dorit. Un altul este acela de a nu păta numele nimănui, pentru cei care citesc din afara blogosPHerei. Nu vroiam ca X din Maramureș să citească despre Y din blogosPHeră că e nush cum.

  Ötödik: Se pare că avem definiții diferite ale cuvântului hater. Eu cred că hater-ul urăște persoana, iar acțiunile sale nu contează asupra atitudinii ei, iar tu ești de părere că el urăște acțiunile persoanei. Asta înseamnă că hater-ul în viziunea ta își schimbă părerea după faptele cuiva precum își schimba Kim Kardashian pantofii. Or… ăla urăște sau nu urăște persoana? Din punctul meu de vedere, poți deveni cel mai mare hater. E dorința ta. Eu, însă, prefer să iubesc, nu să urăsc, prefer să construiesc, nu să distrug.

  • Pe puncte:
   1. am precizat că am comentat PE LARG la respectivul post şi că aici am spus 2-3 vorbe în plus. În plus faţă de comentariul lung şi punctual lăsat la tine pe blog. Deci nu, nu am înţeles doar faza cu asocierea şi cu link-ul.
   2. elso şi harmadik 😀 nu vrei să te asociezi cu mine pe linie blogăristică dar vrei link în blogroll de la mine ? Da, vrei.
   3. negyedik 😀 cum să se mişte ceva dacă nu spui cine trebuie să se schimbe şi de ce ? Să spui frumos, cu argumente. Că nu suntem toţi ca persoana cu care vrei să te asociezi. Şi nu te-am fi înjurat direct. Aia cu pătatul numelui 🙂 🙂 🙂 Dacă cineva e cum e de ce să nu spui că e cum e ?! Asta nu pot înţelege.
   4. Am spus definiţia mea pe blogul tău. Te foloseşti de definiţia ta ca să pui egal între ură şi critică dură dar (sper eu) constructivă. După tine ar trebui să iubesc şi să spun “vei ce minunat eşti” tot timpul. Asta nu pot face şi nu pot înţelege.

 • Bogdan, dă-mi voie să te luminez. Hater-ul așa cum îl înțelegi tu din traducerea din engleză sau din traducerea spuselor altora, nu există. Uite aici o definiție cu care eu sunt de acord 100% pentru că reprezintă ideea mea de hater: „Haterii sunt oamenii ăia care nu pun botul la {minciună, nesimţire, nedreptate, mitocănie, rasism, (incitare la) violenţă, incultură, neprofesionalism, ipocrizie şamd} 2.0. Sunt oameni. La fel de oameni ca şi „A-listerii”/„influencerii”, dar cu poate mai multă carte citită, învăţată, practicată, vorbită în diverse limbi şi, în orice caz, mai multă sinceritate, pe de o parte, şi mai mult bun-simţ decât aşa-zişii „A-listeri”/„influenceri”, pe de alta.” – http://ellun.es/2012/01/29/we-are-haters-expect-us/
  Când te mai referi la hater, gândeștete-te la definiția de mai sus și încearcă să înțelegi și contextul discuției.

  • Aham. Deci zoso are foarte mulți oameni care nu pun botul la minciună, nesimțire, nedreptate, etc?

   • Hateri nu sunt „împotriva” lui Ion, George, Vasile. Sunt „împotriva” derapajelor, greșelilor, tâmpeniilor, porcăriilor pe care le fac voit sau nu Ion, George, Vasile.

 • sa comentezsau sa tac. mai bine tac. Bogdan iti explic pe mess diseara

 • Alexandru Maracineanu

  Deci eu va urasc pe toti 🙂 This makes me a hater? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.