3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Cine se scuză se acuză

M-am întâlnit destul de des cu zicala/proverbul “cine se scuză se acuză”. Aceasta a fost folosită împotriva mea în două feluri:

1. Cine se scuză se acuză – deci nu îţi voi da explicaţii. Dacă ceri informaţii într-un mod politicos, pertinent şi argumentat acest răspuns înseamnă că ai prins pe cineva cu musca pe căciulă. Dacă există o explicaţie logică de ce să nu o dea ? O dă şi totul se rezolvă. Dacă nu o dă e foarte probabil să nu existe aşa ceva.

2. Cine se scuză se acuză – te-am acuzat, ai dat explicaţii, te-ai acuzat singur. Îmi place la nebunie această variaţiune. De obicei e folosită de oamenii care te “acuză” într-un mod elevat. Gen “prostule care eşti tu prost hăhăhăhă”. Le explici (foarte Important) logic şi calm şi cu MULTĂ ironie că nu au dreptate. ( Multă ironie pentru că o asemenea persoană NU merită să o tratezi cu mănuşi ! Niciodată ! E ca în cazul femeilor abuzate: dacă te-a lovit o dată te va lovi şi a doua oară. Trebuie să îl pui pe respectivul la punct.) Apoi vine proverbul şi GATA: ai fost făcut şah mat 🙂

Problema este următoarea: eu te fac pe tine în toate felurile, fără motiv şi fără argumente. Tu zici “nu e aşa pentru că a) b) c)”. Eu vin cu “cine se scuză se acuză”. Deci eu am avut dreptate pentru că tu ai explicat foarte bine de ce nu am avut dreptate ?!?

PS: inteligenţii o spun în franceză. Dă o spoială intelectuală şi e de efect.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.