3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Hater: despre numitul Haotik

După cum spuneam pe twitter: devine imperios necesar un post elocvent pe tema “haotik nu este / nu reprezintă #blogosPHera !” A sosit ziua acelui post 🙂 Evident sunt DOAR un hater frustrat (în cazul meu hater frustrat nu e pleonasm, atâta sunt de rău mrrrr) Voi ataca următoarele trei puncte: 1. haotik nu este #blogosPHera 2. haotik nu reprezintă #blogosPHera şi 3. haotikus conferentiarus. Citiţi pe răspunderea voastră 🙂 Ah http://www.haotik.ro

haotik1. Haotik nu este #blogosPHera. Un fapt evident pentru toată lumea, minus … haotik. El asta crede în mod sincer: “sunt io şi atât”. Ce vreau eu, cum vreau eu, când vreau eu, cu cine vreau eu. Este uşor de combătut: vezi lista cu blogeri ploieşteni şi lista cu blogeri din judeţ.

2.Haotik nu reprezintă #blogosPHera. Mi-am verificat buletinul şi nu găsesc autocolantul de la alegerile pentru reprezentantul / şeful blogosPHerei. Haotik aşa se dă pe la conferinţe şi events (evenimente :D). El taie şi spânzură pe moşia personală, recte blogosfera din Prahova. Unii se bucură, aşa mai vine o megacampanie locală desfăşurată la nivel naţional (mda…) cu premii în stick(s)uri. Eu privesc şi pe partea cealaltă. Oamenii ne judecă prin prisma imaginii numitului Şchiopu Dragoş. Dar … Sunteţi toţi semianalfabeţi ? Aveţi toţi record în producţia de “i”-uri la paragraf ? Mâncaţi litere pe post de covrigei săraţi ? Aţi declarat război total cratimei ? Vă mândriţi cu faptul că nu ştie scriţi la limb romina şi faceţi din asta “brand personal” ? Ştiu, sunt doar frustrat. Ros de invidie că nu sunt EU blogatu’ de Prahova. Ăla de face concursuri fără număr şi megacampanii fără număr. Ăla pe care îl primesc oamenii cu un zâmbet … amuzat. Nu eşti de acord cu el ? Haţ la beregată ! Faci ceva singur ? Bam întoarce lucrurile ca să pară că te-ai folosit de o idee de-a lui mai veche şi că el ţi-a transmis subliminal ce ai de făcut.

3. Haotikus conferentiarus. Omul merge la TOATE evenimentele şi conferinţele posibile. Nimic rău în asta. Banii lui, timpul lui, treaba lui. Dar de acolo i se trage factorul “ora de chimie”. Eram la ora de chimie, prin clasa a 11-a. Un coleg făcea miştouri. Laboranta a venit la el şi i-a zis “ai şi tu scuipat de jmecher de la blocuri pă spate şi acuma faci miştouri la mine în oră ?” S-a potolit omul instant. Aşa şi haotik. Îl bagă niţel lumea în seamă la conferinţe (notă: nu înţeleg cum poţi spune “să generăm conţinut de calitate” şi să îl bagi pe el în seamă, e un paradox). Apoi el vine ca propovăduitor şi învăţător şi maestru şi blogai lama pe meleagurile natale. Fără să fie aşa ceva 🙂 Poate acum se potoleşte şi el instant ?

Haotik, mi-ai cerut 50 de euro pe oră ca să-mi dezvălui tainele aflate la conferinţe (gen). Eu îţi dau sfaturi pe gratis: lasă tupeul, lasă aroganţa, lasă megalomania. Ştii tu … cum zic toţi pe la conferinţe … întâi om, apoi blogger.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

20 comments

 • Am venit acasa astazi, dupa ce am urmarit toata conversatia legata de premiile blogospherei hotarat sa aflu ce-i cu toata “ura” asta dintre prahova si haotik ori invers. Totusi citind articolul mi-am dat seama ca ai dreptate intr-o anumita masura. Nu stiu in ce masura dar privind in trecutul apropiat nu gasesc cateva motive care sa iti dea dreptate. Consider ca el face greseala sa faca totul de capul lui, independent. Nu stiu, dar cred ca in anumite privinte ar trebui sa se sfatuiasca cu toti. M-a surprins faptul ca dupa ce a postat chestia cu #phblogmeet ed 10 am vazut pe twitter ca editia asta s-ar fi fumat.

 • Mi-ai dat o idee de articol pe blog 🙂

  @Andrei Terecoasa:

  “Consider ca el face greseala sa faca totul de capul lui, independent. Nu stiu, dar cred ca in anumite privinte ar trebui sa se sfatuiasca cu toti.”

  Consider ca nu prea ai dreptate. El a fost initiatorul blog meet-urilor, inca din iarna lui 2010! Si tin minte foarte bine cum acestea nu au avut niciodata o tema serioasa. Tin minte cum ca blogosphera sufera la capitolul unitate, cum unii vor trafic, altii bani si altii faima. Iar altii bere. Avand in vedere ca fiecare e pentru el, cum te poti astepta ca Haotik sa se bazeze pe cei de pe aici? Si cum te poti astepta sa se sfatuiasca cu 60 de bloggeri si sa se si ajunga la o concluzie coerenta?

  @3ditorial: IMHO, el nu e un om rau, ci doar foarte pasionat, care vrea sa invete si pe altii. Iar asta este considerata megalomanie, din motive care pe mine ma depasesc.

  Probabil ca se baga in seama la conferinte, dar hai sa nu uitam ca toti am fost straini inainte de a ne cunoaste si daca nu era cu blog meet-urile acestea, noi doi am fi trecut unul pe langa altul si nu ne-am fi cunoscut niciodata. In plus, avand in vedere ca se duce la toate conferintele, discuta cu cei prezenti si se implica, pe cine vrei ca sa cunoasca cei de pe acolo? Pe tzatza Leana care coseste fan?

  Singurul punct unde iti dau dreptate totala este la gramatica 🙂

  In rest, cred ca nu ai motive reale sa ii fi hater. Eu nu am nimic nici cu tine, nici cu haotik… de fapt eu nu am nimic cu nimeni.

  Este o idee buna ca face blogmeet-ul 10 (sau 11, sau cat o fi el) pur invitational. I-am zis asta inca de acum un an.

  • 1. conferinţele – pe el îl cunosc, evident şi normal. Ce mi se pare tupeu fantastic este să te prezinţi ca lider al blogosferei prahovene şi să vorbeşti în numele ei. Mai ales când recunoşti că citeşti doar 4-5 bloguri prahovene !

   2. conferinţele – când argumentul tău suprem este “lasă că ştiu eu, că am fost la nuştiuce conferinţă”. Când nu accepţi nici o critică, nici o sugestie. Când tu ştii tot. Atunci e megalomanie. Şi la haotik este cazul de aşa ceva. În relaţia cu mine a fost cazul de foarte mult aşa ceva 🙂

   3. om rău – jigneşte în mod intenţionat, bagă şopârle în mod intenţionat, bate apropouri meschine în mod intenţionat. Asta dacă ieşi din linia de partid. Dacă eşti “da haotik, aşa e haotik, ai dreptate haotik” n-ai probleme.

  • Imi pare rau atunci pentru ce am afirmat. Eu asta am observat de cand ma plimb prin online. Blog am de vreo 7-8 luni iar sa cunosc toata treaba asta cu blogosPHera am inceput de vreo 2 luni daca nu ma insel. Ce am afirmat a fost bazat pe ce am observat ba pe twitter, ba pe bloguri, ba pe facebook si anume contre intre el si restul lumii. Poate nu cu toti dar stiu ca au mai fost. Totusi, am interactionat de cateva ori cu el si sincer, nu am ramas cu impresia cum ca ar fi vreo “eminenta cenusie”.
   Se poate sa fi tras niste concluzii pripite in anumite privinte.

  • Bogdan, să înțeleg că pentru tine afirmațiile „Haotik este #blogosPHera” și „Haotik reprezintă #blogosPHera” sunt corecte?
   Ai cea mai vagă idee ce a fost în spatele fiecărui phblogmeet lunar? Știi cine, ce a făcut pentru ca acestea să aibă loc? Sau știi doar organizatorul oficial?
   Dar despre a cere părerea celor cu și pentru care „organizezi” un blogmeet ce părere ai?
   Dar despre a știi ce scriu, cum scriu, când scriu cei pe care, cică, îi reprezinți ce părere ai? Sau despre a-i știi cum îi cheamă acum, la mai bine de 1 an, pe măcar cei mai importanți?
   Dar despre certurile din blogosPHeră ce părere ai? De ce o singură persoană a fost implicată în toate și pe baza acelor certuri așa ne știe lumea http://www.waven.ro/2011/08/29/cum-se-vede-blogosphera/ ?

   Este normal să nu ai nimic cu nimeni și să fii cât mai echidistant în păreri și opinii. Doar că s-ar putea la un moment dat, să-ți iei un șut în gură, 2 palme peste cap plus un scuipat direct în ochi (toate online, don’t worry). Atunci să văd cât valorează toată neutralitatea ta actuală.

  • Ahhh, cearta !! Dati bitlee, dati bitlee !Numai ce ziceam acum vreo 2 zile daca n-ai nevoie de galerie, ca vin eu, habar n-aveam ca exact pentru asta te pregateai ! p.s. N-ati gastigat nici unul? )) Scuze ca pot lasa asa un mesaj taman pe blog-ul tau, da’ tre’ sa recunosti ca gastigator’ sunt chiar mai vesel decat castigator, si evita astfel cacofoniile.Deci Haotik are deja un punct in plus din start pentru buna-dispozitie furnizata E doar cu distractie, da? Ca daca e cearta pe bune sa stiu sa nu am atitudine de Elvetia !

 • Multumesc mult pentru sfaturi. Te iubesc.

 • Nu-mi place deloc unde s-a ajuns. Tizilor, pupați-vă și împăcați-vă! Eu sunt prieten cu amândoi și nu am de gând să mă cert nici cu unul, nici nu altul. Așa că faceți bine și împăcați-vă, vine Crăciunul, Moșu…

 • Alexandru Maracineanu

  Am si eu o singura intrebare, cati bani genereaza blogosPHeră sau cum ii spuneti, sa zicem, pe luna?

  P.S. N-are legatura cu postul (sau poate ca are), da’ ma gandeam ce inseamna sa fi conducatorul blogosPHerei 🙂

 • Alexandru Maracineanu

  Ca sa fiu rautacios:D

  Am aflat din postul lui Waven (cel postat mai sus) ce inseamna sa fi conducatorul Blogospherei :))

  Nimic! Nu poti conduce ceva ce nu exista:D

  ->concluzie trasa din raspunsurile la intrebarile adresate de Waven celor 10 bloggeri

  Respect Waven and ofc, al meu HaoDragos Irimia :))

 • Alex, habar n-am câte cunoști despre blogosPHeră și membrii ei, dar am o bănuială că ai tras o concluzie corectă.

 • De ce nu face waven un inverviu sa ii intrebe pe respectivi daca m-am prezentat vreodata drept liderul, conducatorul sau orice alt ceva al blogosferei.

  Sunt cativa dintre ei care ma cunosc din 2007-2008 cand nici nu exista vre-o urma de blogosfera in prahova.

  Poate ca nu stiau ca sunt din Prahova pentru ca nu le-am spus asta sau ca nu ma asociaza cu prahova.

  In plus mi se rupe sincer de ce isi dau unii sau alti cu parerea, Marta stie cat am insistat sa se faca SMS Ploiesti, stiu si altii altele, in rest pareri pe bloguri despre ce fac eu la Bucuresti pe la diverse evenimente ….

  De ce nu va dati cu parerea si despre ce am facut la Mindset Design For Business, cred ca ar fi foarte interesant sa citesc pareristi cu opinii elocvente despre asta :))

  • Aici ne-ai prins. În 2007 şi 2008 era teren viran. Pustiu şi nici un blog. În afară de haotik.ro, evident.
   PS: îţi bag şi un “cine se scuză se acuză” Prietenii ştiu de ce :))

 • Exista o comunitate mare si tare in 2007 in Prahova dar am venit eu si am stricat tot, nu?

 • Citeste la ala de il pupi stim noi unde ce de mai comunitate era in 2008
  http://www.waven.ro/2011/03/03/evoluam-impreuna/

  Citez: “În Ploiești acum 1 an de zile se vorbea pe la colțuri și mai mult în gând despre bloguri”

  Si e vorba de 2010 nu de 2007 sau 2006 cand nu exista nici cea mai vaga urma de comunitate nici macar in mintea lui waven sau a mea.

  Vezi, cam era teren viran sau asa zice insusi waven, erau cateva bloguri daca se puteau numii bloguri la vremea aceea, inclusiv al meu nu cred ca era un blog.

  Dar asa e cu astia de ne-am nascut destepti in ultimele 6 luni, ne-a bagat putin Chinezu in seama si suntem zei acum nu ne ajunge nimeni la nas. Citeste blogurile noastre de la inceput daca vrei sa stii ceva despre istoria blogosferei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.