3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Maguay dă nevoiaşilor o pâine per like

Compania Maguay a lansat o campanie de promovare a paginii de Facebook. Pentru fiecare like pe care îl primeşte pagina în noiembrie, ei dau o pâine unui azil de bătrâni sau unui orfelinat. Cabral a scris foarte bine despre acest demers … nefericit. Pe scurt, după capul meu, este la fel ca zecile de evenimente “primii 100.000 primesc iPhone 67 gratis” doar că i-au dat o notă socială. E bine să donezi, e bine să ajuţi, e bine să … Pâinea ajunge acolo unde este nevoie de ea, însă Maguay strânge nişte like-uri COMPLET irelevante. Probabil cei care vor da like nu vor afla în viaţa vieţilor lor ce este şi ce face firma asta. 

BlogosPHera s-a grăbit să susţină această iniţiativă, având ca motivaţie principală dorinţa de a ajuta dublată de existenţa unui sentiment de barter. Eu sper că acest sentiment să dispară cu timpul. Tupeiştii care scriu doar pentru trafic au încercat să deturneze campania întru folosul Zelistanalyticsului lor. Evident.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

8 comments

 • Nu mi-ai dat nici o palma fara suparare, dar ramai la fel de irelevant pentru mine ca si pana acum. In realitate discutam, vorbim dar in online eu nu am treaba cu tine.

  Am scris articolul nu pentru sentimentul de barter, ci pentru ca am considerat ca decat sa faca un concurs de tip: dam 1 laptop gratis la 10.000 de like-uri”, e mai bine sa dea o paine nevoiasilor.

  Intradevar, nu este o metoda tocmai “buna”, dar faptul ca pentru articolul meu cativa oameni vor primi ceva ajutor nu ma deranjeaza atat de mult ce obtin ei.

  • “având ca motivaţie principală dorinţa de a ajuta dublată de existenţa unui sentiment de barter” Am menţionat ca motivaţie principală dorinţa de a ajuta. Articolele scrise pe tema asta mi-au arătat şi un sentiment de barter prezent pe acolo. Nu este vorba de palme, este o observaţie. Modul în care ai început comentariul este nepotrivit, acel paragraf putea foarte bine să lipsească.

 • @Kriogen: nu cred că ultima propoziţie îţi este adresată. Eu mi-am dat like-ul pentru idee în sine, nu pentru forma în care a fost prezentată.

  • şi @Kriogen : dacă problema este ultima frază: ea se referă STRICT la haotik. “tupeiştii” este la plural pentru a acţiona ca hiperbolă.

   • Am zis “palma” pentru ca asa te-ai exprimat pe twitter cand ai dat link-ul catre articol.

    Ai face bine pe viitor sa spui pe nume celui la care faci referire. Este mai frumos si mai sanatos.

 • Alexandru Maracineanu

  Foarte tare! Unde dau like? :)))

 • Alexandru Maracineanu

  “Daca stam sa ne gandim, puteau spune “Cand atingem 10.000 de like-uri utilam un camin de batrani sau de copii cu o centrala de incalzire performanta.“. Multi ar spune ca ar fi fost mai elegant asa, cu aceleasi costuri (sau mai mici).”

  Cabral are studii de marketing? Ca totusi pare mai buna ideea lui cu targetul de likeuri decat like vs paine 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.