3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Parteneriatul pentru natură şi turism


Ivan Patzaichin Rowmania

Canotca la Rowmania

Am fost invitat să particip la o întâlnire informală în care urma să aflu detalii despre dezvoltarea programelor de ecoturism realizate în baza parteneriatului dintre Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23” şi Asociaţia de Ecoturism din România. Din păcate nu am putut ajunge joi la Târgul de Turism, dar redau (în rezumat) câteva informaţii din comunicatul de presă al evenimentului.

Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23” şi Asociaţia de Ecoturism din România şi-au unit forţele în cadrul parteneriatului pentru natură şi turism. Acest parteneriat va promova ecoturismul la nivel naţional. Baza programului o constituie folosirea mijloacelor de deplasare prietenoase cu natura (“eco-friendly”) în Munţii Carpaţi şi Deltă (bicicletă, cal, canotcă). În acelaşi timp vor fi sprijinite comunităţile locale şi identitatea lor culturală.

Ecoturismul este o formă modernă de turism, un turism lent care să nu afecteze natura, care să permită savurarea naturii şi a tradiţiilor, a specificului locului. Ivan Patzaichin a început deja să promoveze ecoturismul prin Rowmania, festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle (am fost corespondent la Rowmania). Acolo a prezentat canotca, un mijloc de deplasare ideal prin Deltă. Canotca trebuie să înlocuiască zgomotoasele bărci cu motor, care perturbă liniştea şi ecosistemul. Iar Delta trebuie să devină un areal protejat împotriva cailor putere.

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.