3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

(Băicoi) Greu la deal cu clicul

După cum (poate) ştiţi, zilele astea este în plină desfăşurare competiţia Pepsi Refresh. În această competiţie am înscris şi o idee pentru oraşul Băicoi. Ideea care va câştiga va primi 20.000 de dolari pentru punerea în aplicare. Puteţi vota ideea băicoiană aici !

Pentru promovarea acestei idei am contactat diverse persoane, mai pe mess, mai pe Facebook – cum m-am priceput şi eu. Fără spam, fără mass pe mess. Dacă persoana era available o salutam, îi spuneam scopul şi durata vizitei, eventual răspundeam la câteva întrebări. Epic fail ! Nu pot înţelege de ce este atât de greu să dai două clicuri pentru ceva de bine. Nu e ca şi cum luam eu 20.000 de coco şi duceam prima solărită (NA: care merge la solar) îmbrăcată în roz pe care o vedeam prin Seychells.

O să ziceţi vaaaai, dar la câte concursuri am fost rugat să dau like ! Nu mai pot, sunt stresat de tot ! Ceea ce e adevărat. Dar eu am venit, am explicat frumos, nu aveai busy la status, iar peste 5 minute oricum intrai prin Daily Horoscope, Weather Mood Report sau altă aplicaţie mirifică. Unde s-a dus oare înţelesul ăla de social ? Dacă vezi un filmuleţ tare pe YouTube dă-l frate pe Facebook, dacă citeşti ceva mişto dă mai departe, dacă auzi o glumă mortală spune-o. Până la urmă asta e social media asta, un mediu în care împărtăşim una-alta. Şi un mediu în care n-ar trebui să facem atâtea ifose când ni se cere ajutorul pentru o idee bună, idee care poate fi transpusă în realitate. După ce te lămureşti zici da, votez sau nu, nu votez şi gata.

NA: bine, ştiu cât de multă costă un clic. Întâi trebuie să împarţi tariful perceput de operatorul Internet la numărul de minute dintr-o lună (că un minut ia votul), să faci o analiză a costului de oportunitate pentru minutul ăla, să calculezi uzura morală a calculatorului folosit strict pentru vot preţ de un minut (scăzând câte un pic pentru fiecare aplicaţie deschisă ce nu are legătură cu votul), energia electrică şi cheltuielile de energie calorică.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.