3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Rugby Club Băicoi


Baicoi

Afişul acţiunii din şcoli

De aproximativ trei săptămâni oraşul Băicoi are club de rugby ! Lucian (facebook) şi-a transferat pasiunea pentru acest sport în ceva concret, palpabil. Îl are alături pe domnul profesor Gheorghe Neagu de la Colegiul Nichita Stănescu din Ploieşti, care deţine o vastă experienţă în rugby şi în lucrul cu copiii.

Acum vreo două săptămâni Lucian şi domnul Scarlat (fost component al echipei naţionale, actualmente în conducerea RC Griviţa) au făcut turul şcolilor din Băicoi şi din împrejurimi. Pe lângă afişe, s-au împărţit mingi de rugby şi echipamente. Au vorbit direct cu profesorii de educaţie fizică şi cu copiii,  le-au explicat ce înseamnă acest sport, ce beneficii aduce şi cât de frumos este. Pe viitor se doreşte dotarea şcolilor din oraş şi din împrejurimi cu mingi de rugby şi echipament de rugby-tag (variantă a rugby-ului care nu presupune contact).

Duminică 16 octombrie a avut loc primul antrenament. Domnului profesor Neagu i s-au alăturat ca “staff” şi trei jucători de 17-18 ani care vor trece în curând la seniori. Au răspuns prezent (:D) 25 de copii, în ciuda vremii destul de nefavorabile. Au mai avut loc două antrenamente, unul joi (20 de copii) şi altul duminică (35 de copii). Dacă vreţi să vedeţi ce şi cum, nu ezitaţi să mergeţi joia de la 9 dimineaţa şi duminica de la 14:30 la stadionul Petrolul ! Evident Federaţia Română de Rugby a fost la post şi s-a implicat în acest demers.

Va urma …

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.