3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Diavolul, Asus K52etc şi detaliile


Keira Knightley HOT

Prima provocare pe câmpul de luptă al bloggerilor a sosit ! Trebuie să aleg un model din seria K de la Asus şi să îi susţin cauza din cât mai multe perspective. La prima vedere părea o serie de vis ! Mama avea parte de nepoţi deoarece tehnologia IceCool (ce nu permite să se încălzească până la nivelul Keira Knightley HOT :D) mă proteja în multele ocazii în care ţin laptop-ul pe genunchi. Cât am stat în cămin aveam dungi roşii pe picioare – bronz a la Fujitsu. Mai era şi Asus Palm Proof, să împiedice touchpad-ul să acţioneze atunci când îl atingi din greşeală. Destul de util, mai ales că eu am un mouse mare şi greu de cărat.

De departe cele mai tari inovaţii, în opinia mea, erau tastatura chiclet – cu taste MAAARI care nu lasă praful să intre şi balamaua care îţi dă un unghi de vizualizare mult mai bun. Vă spun că aşa ceva e aur curat ! Doar eu ştiu cât m-am chinuit să citesc (de exemplu) cărţile Harry Potter în şapte zile. Cred că vreo trei-patru zile am pierdut doar schimbând poziţia de citire.

Dar m-am trezit şi era dimineaţă. Bugetul meu mă îndeamnă spre “Laptop Asus K52JT-SX257D cu procesor Intel® Pentium® Dual-Core P6200 2.13GHz, 3GB, 500GB, AMD Radeon HD 6370M 1GB (Robson XT), Free DOS“. 1.749 de lei la eMag. În primul rând acest model nu vine cu IceCool. După cum spune prietenul Bogdan, nu prea ai nevoie de IceCool la modelele sub 2.000 de lei, că au procesor slăbuţ şi nu se încălzesc. El le are mai bine cu It-ul aşa că îl cred pe cuvânt. Balama sunt, chiclet sunt, Palm Proof sunt – deci avem plusuri destul de mari, mai ales că se potrivesc cu modul meu de folosire. Îmi place să ţin laptop-ul în toate poziţiile şi citesc mult pe el. Are şi carcasă rezistentă, aşa că poate suporta şocuri şi cred că rămâne fără zgârieturi majore destul de mult timp.

Seria K Asus

Dar … Sora mea şi-a luat un Fujitsu A530 – cu două milioane mai ieftin, cu procesor mai bun, cameră web mai bună, Bluetooth şi mai uşor cu 120 de grame. K52JT-SX257D are un giga de ram în plus, un hard cu 180 de giga mai mare şi o placă video dedicată de 1024 de mega. Dintre aceste trei avantaje m-ar ajuta cei 180 de giga în plus la hard. Celelalte două ar face treburile să meargă mai bine, însă pentru net, cărţi, office şi filme nu ar aduce un avantaj decisiv. Cred că, una peste alta, raportul calitate-preţ este acelaşi (dacă obişnuieşti să bagi jocuri “la greu” sigur câştigă K pentru placa aia video). Iar la raport calitate-preţ egal mi-aş lua K52 pentru inovaţiile de mai sus. Un prieten zicea că n-ai ce tehnologii minune să lauzi la seria K. Eu îl contrazic cu balamaua şi chiclet-ul. (Notă: caracteristicile tehnice au fost judecate după regula “valoarea mai mare înseamnă că e mai performant”)

Despre disponibilitatea în magazin – în magazinele online găsiţi toată gama. În Ploieşti am intrat într-un magazin de electronice mare de la parterul unui mall şi aveau trei modele K, cel mai ieftin era 2.099 de lei. Caracteristicile tehnice pentru modelul ales de mine sunt aici. Concluzia vine şi ea: în detalii stă succesul (şi diavolul rezidă pe acolo :D) Când se potrivesc detaliile alea pe stilul tău (W- O- R- D-, Băicoi representing 🙂 ) e foarte bine.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.