3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

În spatele sosurilor Knorr pentru bucătari …

Ieri am participat la evenimentul “Testează-ne ! Pasiunea pentru gust e în natura noastră!”. Acesta a avut loc la restaurantul Sky din Păuleşti (aproape Ploieşti). Au participat bucătari, patroni de restaurante, reprezentanţi ai Unilever Food Solutions (Knorr adicătelea 🙂 ) S-au prezentat noile sosuri pentru bucătarii profesionişti, mai multe detalii despre ele găsiţi pe site-ul dedicat. Relatări de la eveniment găsiţi şi la ceilalţi doi bloggeri prezenţi: Bogdan şi Elena. Acum să vă spun cu ce am rămas eu.

În primul rând am discutat foarte mult cu Cristi. Cristi şeful departamentului de cercetare-dezvoltare, responsabilul cu noile produse Knorr. Pe lângă povestea cu soldaţii germani care erau invidiaţi de cei români pentru că mâncau bine (supe Knorr care şi azi folosesc exact aceiaşi reţetă (!))  am aflat şi filozofia din spatele acestor produse. Cristi (deci Knorr) vrea să încercăm şi altceva, să nu mai mâncăm ca pe vremea lui Decebal carne pe cărbuni şi bulz în pădure 🙂 Asta ţine de educaţie, atât a bucătarilor cât şi a consumatorilor. Pe partea de bucătari Knorr a venit cu noile sosuri pentru a eficientiza producţia 😀 Putând fi preparate uşor şi rapid aceste sosuri salvează timp preţios, timp care poate fi folosit pentru a experimenta, pentru a crea ceva deosebit. Ca să nu mai spun că sosurile sunt doar baza, la ele pot adăuga bucătarii verdeţuri şi ce le mai trece prin cap => ceva bun de tot (bănuiesc că nu din prima încercare :D) Cei doi bucătari prezenţi au făcut patru sosuri în vreo 20 de minute, fiecare sos pe rând.

Eu, Cristi şi somelierul Sergiu Nedelea

Eu, Cristi şi somelierul Sergiu Nedelea

În al doilea rând, la nivel de filozofie personală, s-a spus că dacă mergi în altă ţară şi nu mănânci ceva local sau ceva de pe stradă nu prea ai fost în altă ţară. Sunt total de acord cu această idee, chiar dacă eu nu am strâns încă 25 de locuri străine. Încă … S-a vorbit şi de o eventuală vizită a bloggerilor ploieşteni la fabrica Unilever de la Ploieşti, singura din România. Acolo se face muştarul 😉 Un “how it’s made” reality show dacă vreţi.

În al treilea rând am degustat nişte sosuri în “blind”. Fiecare sos avea o variantă făcută de la 0 şi o variantă Knorr. Eu a trebuit să spun care e ăla şi care e ăla, care e mai sărat, care miroase mai bine, care e mai natural etc. Toate astea în timp ce o rugam pe domnişoara care îmi nota răspunsurile să îmi spună Dragoş în loc de Domnul Irimia. Nu ştiu cum m-am descurcat la total (cu siguranţă peste Bogdan :D) Şi trebuie să fiu de acord cu Elena: sosul de ciuperci era foarte foarte bun (deşi nu prea îmi plac ciupercile) Cel de pasăre în schimb ….

În al patrulea rând am vizitat bucătăria şi cămările restaurantului Sky. Bucătarul de acolo Maestrul bucătar Mihai Zamfira a răspuns “fitilului” băgat de bloggeri “folosiţi noile sosuri Knorr ?” şi ne-a arătat cămara în care avea (probabil) fiecare produs din fiecare gamă de la Unilever Food Solutions. Apoi ne-a prezentat bucătăria, cămările în care are legume de la ferma proprie şi conservăraie făcută personal (inclusiv varza murată). Am mai vizitat şi bucătăria de la Sky Grand Ballroom, plină de carne şi pastramă din nou făcute după reţeta proprie. Acest tur mi-a adus aminte de vremurile în care eu lucram într-o bucătărie. Bine, aduceam vase murdare la spălat dar na 😀

În al cincilea rând maestrul bucătar a fost întrebat de Bogdan ce să comande când vine pe la Sky să mănânce. Răspunsul “mă chemi pe mine şi îţi fac ceva.” Aşadar dacă vreţi să mâncaţi bine chemaţi bucătarul, răspundeţi la câteva întrebări care să stabilească nişte repere (ce vă place, ce nu vă place, alergii etc.) şi pe urmă vă lingeţi pe degete !

Nu în ultimul rând mulţumesc Unilever Food Solutions, Sky, Aura şi Raluca (blog, twitter) pentru ospitalitate ! Şi mulţumesc Bogdan pentru poze !

PS: pentru amatorii de detalii domnişoara care mă domnea nu citeşte bloguri deoarece a scris blogger cu un singur “g” Ochi de şoim !

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.