3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Despre Zibo.ro

Recent BlogalInitiative a avut o campanie pentru Zibo.ro Eu, Bogdan şi DevHell ne-am exprimat îngrijorarea referitor la un „Facebook al copiilor”. Am avut parte de o reacţie promptă a poporului ziborian:

Pe scurt, Zibo.ro militeaza tocmai pt. limitarea timpului petrecut de copii in fata TV si PC. Prin platforma pe care o pregatim parintii vor putea decide cat timp vor putea petrece copiii in fata PC. Si vom promova doar prieteniile offline (prietenii de clasa, de scoala si de joaca), reteaua sociala fiind un suport pt. organizarea de actiuni offline.

Din toamana vom organiza si alte actiuni in acest sens:
-”Schimb de jucarii” in scop umanitar, impreuna cu Cabral. Vor participa copii de gradinita care vor prezenta spectacole de muzica, poezie, teatru, dans, desene.
-”Concurs de majorete” impreuna cu FR de Rugby. Castigatoarea va deveni echipa oficiala de majorete a nationalei de rugby. Deasemenea, concurs national de minirugby pt. copii.
-Expozitie de martisoare, create de copii
-Caravana Zibo.

Ideea este ca TV si PC pot fi instrumente foarte utile, atat timp cat nu sunt folosite in exces. Si tocmai pt. asta militam.

 

Am mai aflat …

 • conţinutul este monitorizat în proporţie de 100%
 • există nişte principii Zibo

Există şi elemente de control parental, adică trebuie ca părintele să se logheze altfel copilul nu are acces, părintele setează timpul pe care îl poate petrece copilul pe site, se pot introduce filtre, părinţii decid dacă materialele sunt publice sau nu. Părerea mea este că aceste măsuri necesită un părinte activ, implicat şi tehnic, aşadar există posibilitatea de a fi ocolite. Şi ăia mici se vor folosi de asta 😀

Zibo are numeroooaaaseeeee iniţiative. Intraţi pe site şi vedeţi acolo, meniul din stânga e plin ! Printre care o acţiune cu mesajul „De 1 iunie închide laptopul, lasă telefonul, lasă email-ul, închide televizorul şi petrece o oră cu copilul tău.” Chiar am susţinut aşa ceva pe blog, nu ştiam de unde a pornit 😀

Concluzia: Zibo.ro nu este un Facebook al copiilor, este mai mult un centru de comandă pentru chestii faine offline. Ceea ce e foarte bine. Însă devin şi un pic trist … adică ne împinge un proiect 2.0 de la spate să facem ceva pentru copiii noştri că noi … Oricum, e de apreciat ! Rămân însă un pic circumspect referitor la măsurile de siguranţă. Monitorizăm în continuare.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: ,

4 comments

 • Multumiri ziboriene pt. articol. Adevarul este ca mai avem cateva luni bune pana la finalizarea platformei de socializare. Insa asa cum pana acum am reusit sa realizam ce ne-am propus, cu siguranta vom reusi si mai departe. Iar intr-un an, doi, de ce nu la nivel international!
  Pana atunci ii invitam pe toti bloggeri sa ne sustina actiunile pe care le-ai prezentat in articol.
  Tare mult ne-ar ajuta daca ai pune si linkuri pe actiuni :)))

  P.S. Felicitari pentru modul in care ai stiut sa revii la un articol, dupa reactia noastra. E un lucru mare in blogosfera noastra.

 • Ma bucur ca te implici,noi colaboram cu Zibo si incercam sa ajutam (http://blogalinitiative.ro/fara-categorie/o-noua-campanie-blitz-marca-blogal-initiative.html)

 • Dupa succesul inregistrat prin organizarea actiunilor Saptamana familiei, saptamana fara TV" si Flashmob-ul copiilor,  Zibo.ro demareaza incepand cu 1 octombrie 2012 actiunea – concurs de colectare hartie  si plantare copaci denumita "Scoala pentru o Romanie Verde".

  Daca ti se pare interesant, poate ne sprijini in promovarea actiunii.

  Multumiri ziboriene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.