3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Reţea socială pentru copii: este în regulă ?

O recentă campanie a BlogalInitiative dorea să promoveze Zibo.ro O reţea socială pentru copii. Am stat şi am făcut o listă de argumente pro şi contra unei reţele de socializare pentru copii şi înclină grav spre contra. Aştept părerea voastră. (NR: dacă postam în timpul campaniei eram troll şi hater, aşa sunt doar pui de hater 🙂 )

PRO:

– combinaţia calculator-internet e fascinantă şi facilitează prezentarea unor cunoştinţe şi dezvoltarea unor abilităţi

– învaţă copilaşii să folosească internetul şi calculatorul (trasă de păr asta, dar na)

CONTRA

– copii stau deja prea mult la televizor şi pe net. Să stea la joacă cu alţi copii.

– o MARE problemă este securitatea. Ei zic că e beton. Îmi permit să fiu rezervat.

– pare un alt mod în care să vândă lumea diverse chestii. Vecina mea are 6 ani şi ştie de ani de zile cine e Bieber, cine e Hannah Montana etc.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

6 comments

 • Si eu am vrut sa scriu, dar facand in minte avantajele si dezavantajele, mi-am dat seama ca sunt mai multe dezavantaje si n-am mai scris. Eu daca as avea un copil nu l-as lasa sa “socializeze” on-line. Socializarea se face AFARĂ!

 • Pe langa chestiile evidente (treaba cu socializarea live, nu pe net, macar cat suntem tineri 🙂 ), mai sunt si chestii subtile dar mult mai nasoale:

  – sunt la o varsta la care li se dezvolta personalitatea si retelele de socializare sunt pline de idioti care pot sa ii faca sa aiba o imagine proasta despre ei. Ca adult esti safe pt ca ti-ai facut-o deja, probabil ei nu au nevoie de presiunea suplimentara 🙂
  – parca tin minte ca era o problema mai veche a FB: fiind relatii personale in care nu poti sa fii niciodata sigur cine e cealalta persoana, exista mereu riscul sa dai peste un dubios sau dezechilibrat. Cred ca fix asta le lipseste copiilor in ziua de azi: ocazia sa intalneasca perversi… Citeam un articol (nu-mi amintesc unde) ca deja se dezvolta aplicatii care scaneaza profilul celui cu care interactionezi ca aplicatia sa analizeze daca persoana e mai in varsta decat sustine (de ex un adult o sa aiba un vocabular mai complex decat un copil de 12 ani, teoretic, iar aplicatia il semnalizeaza ca dubios). Sigur nici de asta nu au nevoie copii.
  In plus, cand implinesc 13 ani pot sa isi faca linistiti cont de FB si sa dea piept “social media” cum au ei chef 😀

 • Dragos, ai dreptate cand spui ca deja copiii stau prea mult la TV si PC.
  Daca ai fi intrat pret de cateva secunde pe http://www.zibo.ro, ai fi vazut ca una din actiunile organizate de zibo.ro este chiar “Saptamana familiei, saptamana fara TV”. Actiune organizata anual (au fost organizate 2 editii, in aprilie 2012 urmeaza a IIIa editie) in cadrul careia peste 50.000 de copii au beneficiat de intrare gratuita la muzee, gradini zoologice si au desfasurat diverse actiuni in aer liber. Pe scurt, Zibo.ro militeaza tocmai pt. limitarea timpului petrecut de copii in fata TV si PC. Prin platforma pe care o pregatim parintii vor putea decide cat timp vor putea petrece copiii in fata PC. Si vom promova doar prieteniile offline (prietenii de clasa, de scoala si de joaca), reteaua sociala fiind un suport pt. organizarea de actiuni offline.
  Din toamana vom organiza si alte actiuni in acest sens:
  -“Schimb de jucarii” in scop umanitar, impreuna cu Cabral. Vor participa copii de gradinita care vor prezenta spectacole de muzica, poezie, teatru, dans, desene.
  -“Concurs de majorete” impreuna cu FR de Rugby. Castigatoarea va deveni echipa oficiala de majorete a nationalei de rugby. Deasemenea, concurs national de minirugby pt. copii.
  -Expozitie de martisoare, create de copii
  -Caravana Zibo.

  Ideea este ca TV si PC pot fi instrumente foarte utile, atat timp cat nu sunt folosite in exces. Si tocmai pt. asta militam.

  Insa iti multumesc pt. articol, pt. ca imi ofera prilejul sa precizez aceste lucruri.

  • Daca zibo.ro poate sa ajunga mai mult decat o retea de socializare (eventual si un portal de voluntariat?) atunci ar fi chiar fain.
   Probabil ca orice lucru legat de copii, trebuie putin mai multa grija/atentie 🙂

 • […] BlogalInitiative a avut o campanie pentru Zibo.ro Eu, Bogdan şi DevHell ne-am exprimat îngrijorarea referitor la un „Facebook al copiilor”. Am avut parte de o reacţie promptă a poporului […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.