3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

ISD “a arestat” a doua etapă din Turul Sibiului

Credit foto Sebastian Marcovici

Echipa ucraineană ISD (ştiţi că era ISD sponsor pe la Lampre parcă, deci echipă tare) a confiscat etapa a doua din Turul Ciclist al Sibiului. Etapa a urmat traseul Sibiu – Mediaş – Sighişoara – Avrig. O etapă de plat (singura) câştigată după un sprint redus de Maksim Vasyliev (ISD), urmat de coechipierul său Oleksandr Martynenko. Sprintul redus s-a produs deoarece 20 de rutieri s-au desprins la 5 secunde în faţa plutonului. Podiumul a fost completat de Michaylo Kononenko (Kolss Cycling Team, tot Ucraina)

 

 

Vasyliev este şi noul tricou galben al cursei, beneficiind de bonificaţia de 10 secunde acordată câştigătorului de etapă. Astăzi avem etapa Mediaş – Păltiniş (141.7 km), una de munte ce se termină în căţărare. La Păltiniş avem o căţărare lungă de vreo 15 km, care începe la 600 de metri altitudine şi se încheie la 1434 m altitudine ! Înainte avem două căţărări de categoria C şi una de categoria B. Pe Twitter am purtat ceva discuţii cu @ISD_Sport (contul oficial al echipei ISD). Eu le explicam ce greu va fi pe Transfăgărăşan în ultima etapă şi ei au fost de acord, dar au zis că îl au pe Oleksander Sheydyk. Care a câştigat trei tricouri de cel mai bun căţărător anul acesta (curse din Rusia, Irlanda şi Polonia) Aşadar ochii pe Sheydyk şi pentru etapa de astăzi ! 😀

Rezultatele complete pot fi găsite pe site-ul oficial al Turului Ciclist al Sibiului. Mulţumiri Haotik pentru ajutorul acordat.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

5 comments

 • Cum a fost vremea prin zona? Nu intreb degeaba, vreau sa merg prin Sighisoara, desi fara bicicleta. 🙂
  Despre zona nu intreb cum e, ca n-am auzit decat lucruri minunate despre Margininea Sibiului si Paltinis, pe unde scrii ca sunteti azi.

  • Dragos Irimia

   eu sunt fix la Baicoi 🙂 Primesc comunicate de presa cu Turul Sibiului, din pacate nu am putut ajunge acolo 🙁

   • imda. Nu era vestea asteptata.
    Vremea din Baicoi nu ma intereseaza decat in masura in care e racoare, briza usoara si umbra pe pofta sufletului.
    Da’ in cazul asta cred ca o sa va confruntati cu o invazie de turisti. 🙂
    Sunt totusi mai optimista decat tine in privinta timpului de la Balea Lac, daca nici in Iulie atunci niciodata nu e accesibil acolo.

 • Sheydyk a sosit al treilea la Paltinis. Dar ramane de vazut ce se va intampla in etapa a cincea, cu finish la Balea Lac (2035 m altitudine!)

  • Dragos Irimia

   eu sper ca se va putea urca pana la Balea Lac. In Turul Romaniei a fost o vreme MIZERABILA si s-au oprit la Balea Cascada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.