3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Răspuns la “de ce nu au fost descalificaţi FILLR şi PunkDuck?”

Mă refer la postul acesta. Primul lucru ce trebuie precizat este că autorul postului nu susţine nevinovăţia aplicaţiei Night Stand Alarm, ci încearcă să arate că şi ceilalţi au comis aceleaşi greşeli (!) Să luăm acuzaţiile punct cu punct. Începem cu 4:

4. Regulamentul concursul scrie `Pentru cei care doresc să descarce o aplicaţie înscrisă în concurs, aplicaţia respectivă va fi disponibilă pentru descărcare numai din Magazinul Ovi.` dar aplicatia Fillr poate fi descarcata si de pe alte pagini chiar insusi unul din dezvoltatori recunoaste: http://screencast.com/t/FyGWv0mH3ZX

Aplicaţia FILLR poate fi descărcată şi de pe alte pagini pentru că a fost piratată de zeci de site-uri, în special asiatice şi ruseşti 🙂 Asta recunoaşte şi unul dintre dezvoltatori, care se declară dezamăgit de Ovi Store la capitolul ăsta. Subiect încheiat, 25% din caz demontat definitiv şi irevocabil. Continuăm cu punctul 1:

1. Un site 3rd party, numit nokia-news.com a postat pe Twitter mesaje in care indruma cititorii lor sa voteze aplicatia Fillr http://twitter.com/#!/nokianewscom/status/87414353158090752

Intrebare pentru firma Nokia, cat de legal este utilizat brandul Nokia pe siteul nokia-news.com si contul@nokianews de pe Twitter? Daca au intelegere, atunci cat de fair-play este ca o pagina asociata cu Nokia sa indrume la votare doar aplicatia Fillr?

După cum se specifică pe NokiaNews.com “This website is an unofficial Nokia portal …”. În ceea ce priveşte utilizarea numelui Nokia nu văd ce responsabilitate are FILLR. Nu văd pentru că nu are nici una, responsabilitatea aparţine deţinătorilor site-ului. Este problema Nokia dacă permit sau nu utilizarea în continuare a numelui de către acest site. 50% din caz demontat definitiv şi irevocabil. Punctul 2:

2. Pe aceste siteuri care indruma la votare nu este specificat ca premiile sunt oferite de Nokia Romania:

http://fillrgame.com/fillr9.png

http://haotik.ro/2011/06/20/a-inceput-faza-finala-din-competitia-nokia-qt-developers.htm

http://devhell.ro/articol/rezultate-bac-2011/

http://www.schimbdevoturi.net/comments.php?id_link=2507

http://laceasdeseara.ro/efortul-si-performanta-merita-rasplatite/

http://irina.cojo.ro/votati-fillr-si-puteti-castiga-un-nokia-e7-sau-n8/06/

 

Bănuiesc că punctul care se presupune a fi fost încălcat este “Nerespectarea informatiilor oficiale din concurs (legate de anuntarea organizatorului concursului, premiile oferite, pagina oficiala de votare)”. Primo 4 din 6 site-uri aparţin unor susţinători ai FILLR, nu dezvoltatorilor. Nokia a descalificat Night Stand Alarm pentru că dezvoltatorul nu a respectat termenii şi condiţiile. Secundo toate link-urile de mai sus spun că este un concurs organizat de Nokia şi se înţelege că premiile sunt oferite de Nokia România. Acum să te legi de 6 link-uri din peste 50 este deja exagerat. Şi repet: link-uri ce aparţin oamenilor care au decis să susţină FILLR, nu dezvoltatorilor ! Punctul 3 este cam prea tehnic pentru mine 🙂 Are şi subpuncte, dintre care c) este o insinuare neverificată/neverificabilă, b) se leagă de 4 voturi ale FILLR şi a) de alte 11 voturi.

În concluzie: cazul prezentat nu stă nicicum în picioare. Mai mult el încearcă să arate că FILLR a greşit doar la punctul B din cele patru reclamate de Nokia (cu succes 0, după cum am demonstrat). Şi mai mult cazul se leagă de chestiuni punctuale, fără a proba ilegalitatea în manieră continuă şi agravantă pentru care Night Stand Alarm a fost descalificată (gen “Replicarea mecanismului de concurs pe o pagina externa”) Extra mai mult cazul sancţionează (cel puţin încearcă :D) acţiuni ale susţinătorilor FILLR, nu ale dezvoltatorilor aplicaţiei. Nokia a descalificat Night Stand Alarm pentru acţiunile dezvoltatorului acestei aplicaţii.

 

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , ,

18 comments

 • Dacă el comentează atât despre Fillr, să facă o cercetare şi să vadă cum au obţinut cei de la Night stan music alarm voturile de unde rezultă descalificarea.

 • Punctul 1, partea “nu văd ce responsabilitate are FILLR. Nu văd pentru că nu are nici una, responsabilitatea aparţine deţinătorilor site-ului.”

  Scuza ma, ai cumva impresia ca George Calugar detine http://www.reea.net sau compania Reea in general?
  Cum crezi ca poate controla un om (George) ce face o firma (Reea) atata timp cat el nu e proprietatea lui acea firma (sau o parte din ea)?

  • Dragos Irimia

   @Roxana – nu o detine, bun. Dar stia de pagina externa de votare (care a functionat cam pe toata perioada concursului) si nu a facut nimic. Ba chiar incuraja lumea sa intre acolo. NokiaNews a dat pe Twitter un mesaj. Atat. + celelalte puncte combatute lejer de mine 😉

 • *nu e proprietarul sau co-proprietarul acelei firme.

 • La mine scrie: “vă rog să-i votaţi la concursul organizat de Nokia Romania” . La un concurs organizat de Nokia nu cred ca avea cum sa dea premiile HTC, nu?

 • Povesti nemuritoare. Cam ca tot concursul asta.

 • Povesti nemuritoare.

  Toate ‘demonstratiile’ astea sunt perfect valide si pentru NSMA. Si totusi el este descalificat, si Fillr nu. Blat? Cunostinte in culise?

  Sper sa nu ramana lucrurile asa. Nokia Finlanda trebuie sa afle ce fac copilasii ei in Romania si cum ii pateaza imaginea.

  • Dragos Irimia

   @Unu Altu – dupa cum am spus demonstratia se refera strict la postul catre care am dat link. Restul tine de Nokia.

 • Deci mai citeste atent odata la mine. Zice daca veti vota veti castiga … nu zice daca veti vota fillr veti castiga.

  E drept ca uneori ma exprim aiurea dar in articolul asta cred ca e destul de clar totus ca nu am zis ca dau ei.

  Restul cred ca scriu intr-un articol maine daca am chef. Ca tot am discutat azi cu cineva despre subiectul asta. Si nu, nu era sustinator Fillr.

 • Dumbrava Razvan Aurel

  @dragos: “Primo 4 din 6 site-uri aparţin unor susţinători ai FILLR, nu dezvoltatorilor. Nokia a descalificat Night Stand Alarm pentru că dezvoltatorul nu a respectat termenii şi condiţiile. Secundo toate link-urile de mai sus spun că este un concurs organizat de Nokia şi se înţelege că premiile sunt oferite de Nokia România. Acum să te legi de 6 link-uri din peste 50 este deja exagerat. Şi repet: link-uri ce aparţin oamenilor care au decis să susţină FILLR, nu dezvoltatorilor !”

  “Primo”

  Vai ce pacat, ce drama!!! Ce pacat ca George nu a avut prieteni si nu a avut de ales decat sa isi cumpere o companie si sa o foloseasca in acest concurs onest. Saracu’ George! Dar cum a putut face asa ceva? S-a folosit de o companie pentru a castiga un concurs cinstit… In timp ce altii au avut valuri de sustinatori sa ii promoveze ilegal, vai, da’ ce pacat!

  “Secundo”

  Dar daca nu a avut prieteni cum a fost votat? Vai ce pacat!!! Daca nu are rude in Pakistan cum a fost votat?

  A treia:

  E normal sa descalifici un concurent post-concurs? Daca au vazut ca s-a incalcat regulamentul de ce nu au actionat prompt? Sa fim seriosi.

  Restul cred ca o sa mai pun un comentariu maine daca am chef, ca tot am vorbit cu cativa despre subiectul asta si nu, nu erau sustinatori NSMA.

  “Am zis!”

 • It is really help to us. Its give us lots of interest and pleasure. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy. Its really a good article. It gives me lots of pleasure and interest.
  pm to wmz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.