3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

C-tin Cantacuzino şcoală europeană – listă de neadevăruri şi omisiuni

În ultimul număr al Gazetei de Băicoi regăsim articolul “Grupul Şcolar Constantin Cantacuzino, pentru a doua oară Şcoală Europeană”. Evident se face şi o listă a succeselor repurtate pe plan european. O listă exagerată, plină de neadevăruri şi omisiuni.

În primul rând Liceul din Băicoi nu a participat la turnee internaţionale de dezbateri în Slovacia şi în Republica Moldova. În Slovacia a fost o singură dezbatere demonstrativă împotriva unor copii slovaci aflaţi la prima dezbatere din viaţa lor. În Moldova a fost o singură dezbatere demonstrativă între două echipe mixte (un român, un moldovean şi un croat). În Croaţia s-a participat la două turnee internaţionale de dezbateri, dar acestea au fost parte a unor proiecte. Sub nici o formă nu au fost evenimente separate, după cum insinuează articolul. Astfel recolta la hectar devine mai slăbuţă un pic.

Proiectele importante derulate de instituţie pe plan european: trei ACES, un Comenius, un Tineret în Acţiune (Youth in Action). Aşa au fost ele trecute, dar din punct de vedere al importanţei ar trebui să fie: un Comenius, un Tineret în Acţiune şi trei ACES. Deloc surprinzător şi în nota caracteristică lipseşte paragraful în care mi se mulţumeşte menţionarea numelui meu pentru contribuţia deosebită adusă în obţinerea titulaturii de “şcoală europeană”. Doar am participat la 2 din 3 ACES şi proiectul Tineret în Acţiune a fost adus 100% DE MINE ! Ca să lămurim situaţia: mi s-a propus să particip în proiect cu un grup informal de tineri – fără să implic şcoala, dar am zis hai măi că îi iau şi pe ei. Că am regretat din secunda doi … asta e, am fost prost.

Aşadar mai uşor cu “vai cum facem noi cu mânuţele astea două” şi măcar o menţiune şi un Mulţumesc ! pentru cei care v-au ajutat, PRO BONO MOKA GRATIS ! (că n-am fost eu singurul) Oricum mai importante în obţinerea titlului de Şcoală Europeană au fost (citez din articol) parteneriatele cu şcoli din Uniunea Europeană: Liceul Asachi din Republica Moldova şi OS Jure Kastelana din Croaţia !?!?

sursa imaginii

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

7 comments

 • Andrei Iulian BARBU

  Keep up the good work! Orice stup trebuie sa aibe albinutze… multe albinutze… tu crezi ca ii pasa cuiva de albina X care si-a dat viata pt stup ? In nici un caz, este muncita iar roadele le culege… “conducerea”

  • Dragos Irimia

   Evident. Dar nici in halul asta.

   • Eu as zice chiar ca ar trebui sa mergi de la “nici in halul asta” spre “deloc”.
    La albine merge abordarea probabil si din cauza faptului ca scopul lor e sa-si dea viata pentru comunitate (intr-un fel sau altul).
    Eu nu-s atat de altruist, si unde mai pui ca ma duce si mai mult capul decat pe o albina 😛

 • ancuta popescu

  Buna tuturor,
  Nu credeam ca un fost elev al scolii ma va determina sa dau explicatii asupra celor scrise de noi in ziar. Dar am s-o fac. Uitati cum stau lucrurile:
  Prin articolul scris, el ataca imaginea institutiei pe care o conduc, fara a avea dreptate. Prin urmare, la urmatorul atac de acest gen, ma voi vedea nevoita sa cer prejudicii.
  Nu este angajatul nostru, deci nu cred ca era cazul sa mentionez ceva despre el (a se vedea contextul in care a fost plasata echipa de proiect, mai exact este vorba de cei care au intocmit actele necesare depunerii dosarului de candidatura).
  Pentru munca pe care a depus-o “PRO BONO MOKA GRATIS” a beneficiat de de aceleasi drepturi cu echipa de proiect (cazari, masa si transport aproape gratuite, diplome si nu in ultimul rand, practica pentru finalizarea masteratului). Dragos a fost de doua ori la Zagreb si o data la Chisinau, desi puteam sa trimit un cadru didactic al scolii. Am facut acest lucru pentru a-l recompense pentru ajutorul dat clubului de dezbateri.
  In ceea ce priveste proiectul Tineret in Actiune, nicio institutie din tarile Europei nu ar incheia un parteneriat cu o persoana fizica, ci doar cu alte institutii similare, posesoare de certificate de inmatriculare, cont in banca si stampila. Ma intreb cum oare ar fi incheiat el un astfel de parteneriat si ce parinti ar lasa copiii cu un liber profesionist. Oricum pregatirea elevilor participanti la debate se pare ca te-a obosit peste masura, iar faptul ca tu nu ai mai vrut sa ii pregatesti (datorita conditiilor de neacceptat pe care le-ai impus scolii) nu inseamna ca elevii nu vor mai participa la dezbateri. Dovada castigarea a doua oara a Concursului National “Tinerii dezbat” din calendarul MECTS si incheierea parteneriatelor cu scolile din Chisinau, Bratislava si Zagreb.
  In ceea ce priveste “recolta la hectar” a concursurilor la care noi am participar, da-le voie celor care au evaluat dosarul de candidatura la competitia “Scoala Europeana” sa isi spuna cuvantul lor avizat. Cine nu crede poate veni la scoala oricand sa vada diplomele.
  Sa nu uitam ca in luna martie, cand am avut nevoie de un profesor de economie, eu ti-am oferit sansa de a preda la scoala pe care ai urmat-o, dar am fost refuzata (nici eu nu stiu de ce ?!). Probabil ca activitatea de blogger este mai profitabila …..
  Oare nu vi se pare ca Dragos a avut beneficii in urma colaborarii cu scoala care l-a format pentru viata (pe care initial a oferit-o benevol)?!

  • Ancuța, din păcate nu pot citi articolul la care face referire Dragoș (poate doar cu ajutorul unui link), dar din ce a scris mai sus înțeleg că el se plânge doar că n-a primit un mulțumesc pentru ceea ce crede el că merită, făcând ceea ce-a făcut.
   Ai scris enorm de multe rânduri în comentariul de mai sus, pe când un singur cuvânt era de ajuns. Amenințările de genul prejudiciilor pe care le-ați putea cere mi se par, mă scuzi, jenante și nepotrivite.
   Dragoș, dacă am exagerat, te rog, cenzurează-mă dacă nu … oricum știi că eu îmi asum tot ceea ce spun/scriu.

 • Maracineanu Andrei (ex-elev al C-Tin Cantacuzino)

  Desi nu cunosc in detaliu aceasta poveste, si personal doar pe Dragos Irimia, citind toate mesajele postate, nu pot sa nu observ un lucru destul de evident daca privesti in ansamblu, si anume doamna Ancuta Popescu se rezuma in “raspunsul” postat aici in a-l ataca si reprosa lui Dragos de ce beneficii a avut parte, insa omite cel mai important lucru: Doamna Ancuta Popescu, firesc era ca, mai inainte de toate sa infirmati si demonstrati argumentat ceea ce a fost declarat de Dragos Irimia.
  Va multumesc anticipat in speranta de a ne lamuri in viitorul apropiat asupra celor scrise in articolul cu pricina.

 • eu zic ca bate Dinamo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.