3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Profesionalizarea blogărilor

 

După cum se ştie Chinezu e şerif stelar pe acest domeniu, al profesionalizării blogosferei 😀 Din observaţiile mele subiective şi nu foarte cantitative (adică nu multe, ci mai degrabă studii de caz) pot spune că profesionalizarea asta cam pune carul înaintea boilor. Am fost martor la certuri monstru şi monstruleţ izbucnite fără prezenţa elementului bani; la naiba nici elementul trafic nu avea steroizi prin muşchi. Uneori e nevoie doar de un cuvânt sau de “:” puse aiurea ca să pornească războaie inter-blogăristice sau blogă-civile. Când mai apare şi banul, sub forma unei campanii majore de exemplu, ăla face spam ăla e prost ăla are idei de circar ăla aşa altu’ pe dincolo. Campania pe care o fac eu personal primeşte rolul secundar.

Aşadar propun, înainte de profesionalizare, umanizarea blogosferei. Haide neamule să fim oameni şi când zace mânuţa pe mouse şi pe tastatură. Hai să o facem pe aia clasică: să vedem bârna din ochiul proprietate personală înainte de a face mişto de paiul din ochiul vecinului. Hai să aplicăm sfaturi (reguli) gigea şi rezonabile. Pătrăţica internetului e mare şi nu are gard. Hai să facem gărduleţ de au ăia prin filmele americane. Estetic, declarativ al proprietăţii personale şi sărit doar de idioţi/hoţi/nevolnici care nici nu mai merită arătaţi cu degetul.

sursa imaginii

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

5 comments

 • Am citit şi eu acel articol al Chinezului. Şi m-am declarat depăşită încă din titlu – nu înţeleg noţiunea de profesionalizare.
  Fiecare dintre noi poate înţelege altceva din termenul ăsta, atâta vreme cât nu îţi defineşti fără echivoc termenii.
  Umanizarea şi civilizarea însă le pot înţelege.
  Ba chiar am o părere un pic mai extinsă despre asta, ar fi cazul să o şi scriu.

 • ..ai putintica rabdare, vine anul electoral. Dar, tu ce zici: bloggerul are stapin sau n-are. Si-i intreb si pe altii.

  • Dragos Irimia

   unii au, alţii nu. Ca în orice există alb, negru şi predomină griul.

  • Ioana, bloggerul trebuie să aibă întotdeauna un stăpân: conștiința! Atâta timp cât conștiința dictează și căpățâna nu este doar obiect de inventar lucrurile nu degenerează. În blogging e fix ca în viață, cu bune și rele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.